Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : ¨΄Τους έπιασαν στον ύπνο ¨¨ οι ΕΝΤΟΣ ????

 


 

 

 

Με φόντο την ένσταση για την ακυρότητα ψηφοδελτίων

 Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στο Δ.Σ. Σερρών μεταξύ του δημάρχου Αλ. Χρυσάφη και της νεοεκλεγείσας δημάρχου Βαρβάρας Μητλιάγκα με αντικείμενο  το κύριο κομμάτι  της ένστασης του συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων» που αφορά ζητήματα ακυρότητας ψηφοδελτίων ( λευκά και ρόζ ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Εντός») αλλά και την αντένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός «Εντός» της  Βαρβάρας Μητλιάγκα  ζητώντας την ακυρότητα ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Συμμαχία Σερραίων» για διαφόρους λόγους .

Οι δύο ενστάσεις ήταν προγραμματισμένο να  συνεκδικαστούν  την ίδια μέρα, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου αλλά κάτι τέτοιο είναι αβέβαιο δεδομένης της προγραμματισμένης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων στην οποία συμμετέχει και ο Δικηγορικός σύλλογος Σερρών.

Το θέμα απασχόλησε το Δ.Σ. Σερρών με τον δήμαρχο Σερρών Αλ. Χρυσάφη να επαναλαμβάνει ότι  ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων»  θα ζητήσει εξαίρεση από την αποχή και άδεια εκδίκασης από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών,  ώστε, στο προβλεπόμενο ανώτερο διάστημα των 20 ημερών που προβλέπει ο νόμος, να έχει βγει το όποιο αποτέλεσμα  πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής.

Κάλεσε την κυρία Μητλιάγκα να γνωστοποιήσει στο Σώμα  αν θα καταθέσει  και η ίδια το ίδιο αίτημα ώστε  το θέμα να εκδικαστεί και να λήξει τελεσίδικα.

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα εξέφρασε την απορία της για την αναφορά του θέματος αυτού στο Δ.Σ. και  υποστήριξε ότι δεν θα ζητήσει το ίδιο (εξαίρεση από την αποχή και άδεια εκδίκασης από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών) γιατί σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικηγορικών συλλόγων και της Ολομέλειας.

«Για μας οι εκλογές κρίθηκαν στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου» είπε και ρώτησε τον δήμαρχο Αλ. Χρυσάφη  αν πρόκειται να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην περίπτωση που απορριφθεί η ένσταση του.

Κάλεσε  τον δήμαρχο Σερρών Αλ. Χρυσάφη  και τους δημοτικούς σύμβουλους του να τοποθετηθούν αν πιστεύουν ότι ο συνδυασμός «Εντός» επιχείρησε να καταργήσει την μυστικότητα της ψήφου και να ελέγξει τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας 800 ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος. Αναφερόταν στο κείμενο της προσφυγής που κατέθεσε στο εκλογοδικείο ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων»,  χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση στο ερώτημα που έθεσε. Αντηλλάγησαν και πυρά μεταξύ νυν και νεοεκλεγείσας Δημάρχου, για αγωνία σε σχέση με το αποτέλεσμα της ένστασης.

Η συζήτηση πάντως προκάλεσε δυσφορία σε τμήμα του Σώματος, κάτι που εκφράστηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Φωτιάδη ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σερρών να δώσει τέλος  σε μία συζήτηση άσκοπη για να απασχολήσει τη συνεδρίαση.

Δ.Ν.

 

https://sertharros.gr

3 σχόλια:

  1. Βαρβάρα ζει με το άγχος για το αποτέλεσμα του εκλογοδικείου.
    Μήπως έχουν κάνει λαμογιά;
    Όλα πιθανά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βαρβάρα μια χαρά είναι. Εσείς απ’ ότι φαίνεται θα φύγετε με τις καρέκλες γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι χάσατε.

      Διαγραφή
  2. Αν πριν τις εκλογές δε σας ήθελα μία φορά τώρα δε σας θέλω δέκα. Με το στανιό να μείνετε στην εξουσία; Τόσο μέλι έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.