Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΕΕΕΕΚ Σερρών : Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

 




Εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα “πλημμύρισαν” τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ στην Αθήνα.

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της εκδρομής τα παιδιά είχαν τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ζalgiris!!!

Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το μουσείο Μπενάκη, όπου το προσωπικό του μουσείου τους ξενάγησε στις αίθουσες και στη συνέχεια τους έδωσε την ευκαιρία να αγγίξουν παλιά υφάσματα και να βρουν διαφορές με τα σημερινά. Επίσης παρουσίασαν στα παιδιά παλιά αρχοντικά και τους έδωσαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αναπαράσταση, καθήμενοι στο πάτωμα όπως η “παλιά οικογένεια” γύρω από το τζάκι, τότε που δεν υπήρχαν κινητά…

Στο τέλος της ξενάγησης ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ κ. Λάσκαρης προσέφερε αναμνηστικά δώρα από τα εργαστήρια του σχολείου!

Εκπαιδευτική εκδρομή του ΕΕΕΕΚ Σερρών στην Αθήνα

Στις 16 Νοεμβρίου 2023 τα παιδιά συμμετείχαν σε έναν φιλικό αγώνα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΕΡΡΩΝ – UniquAll στη Λεόντειο Σχολή, με μότο: “Αγκάλιασε κι εσύ τη μοναδικότητα – Για να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες και ίσες προοπτικές”!

Εκπαιδευτική εκδρομή του ΕΕΕΕΚ Σερρών στην Αθήνα

Επίσης, οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση LIFE IN SPACE (Ολυμπιακό κέντρο Γουδί) που γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.