Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Σούνακ, τα Γλυπτά και τα “Εγγλεζάκια με κοντά παντελονάκια”

 





Πριν από λίγη ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μητσοτάκη εξαιτίας των αυτονόητων δηλώσεων του δεύτερου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Αυτό το άθλιο είδος ιμπεριαλιστή-αποικιοκράτη έχει ιστορία. Οχι μόνο όταν έκλεβαν τα Γλυπτα, αλλά και όταν – έχοντας στο πλευρό τους γερμανοτσολιάδες, χίτες και ταγματαλήτες – είχαν μετατρέψει τον Δεκέμβρη του ’44 την Ακρόπολη σε στρατώνα και σε βάση από την οποία κανονιοβολούσαν τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι κίνδυνοι που συνεπαγόταν αυτή η κίνηση για το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας.
Θυμίζουμε ότι όπως και τότε ο Τσώρτσιλ, έτσι και σήμερα ο Σούνακ, είναι στην “σωστή” πλευρά της ιστορίας…
 

Ας μιλήσει η Ιστορία, λοιπόν. Κι όχι μόνο για τα ελληνικά μάρμαρα αλλά και για όλους τους θησαυρούς που έκλεψαν από πολλές χώρες οι βρετανοί αποικιοκράτες και τα κρατάνε στα μουσεία τους. Τάχα μου ότι εκεί προστατεύονται καλύτερα. Το πόσο σέβονται τα μεγάλα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού το αποδεικνύει  και μια ακόμη ιστορία που οι νικητές του ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου προσπάθησαν, και εν μέρει το πέτυχαν, να μείνει καταχωνιασμένη.

Το άρθρο του Γιώργο Καραγιάννη – Όταν οι Εγγλέζοι βομβάρδιζαν από την Ακρόπολη, είναι αποκαλυπτικό:  

Ζητάμε να μας επιστρέψουν τα μάρμαρα αυτοί που το Δεκέμβρη του 1944 δεν δίστασαν να μετατρέψουν την Ακρόπολη σε βάση από την οποία κανονιοβολούσαν τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ χωρίς να τους ενδιαφέρουν  οι κίνδυνοι  που συνεπαγόταν αυτή η κίνηση για το μεγαλύτερο μνημείο της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.