Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Ολοκλήρωση των θεματικών συναντήσεων για τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού

 


 

 

 

 Στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Bike Cities Network for bikes , e-bikes, etc.» και ακρωνύμιο «BIKE CITIES», το Κέντρο Δια βίου Μάθησης ΠΚΜ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών οργάνωσε τρεις θεματικές συναντήσεις στο νομό Σερρών, Αμφίπολη, Κερκίνη και Σέρρες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για  τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού στους τοπικούς οργανισμούς και τις επιχειρήσεις στη διασυνοριακή περιοχή, ο οποίος δημιουργεί  μια μεγάλη ευκαιρία πράσινης ανάπτυξης για τη γαλάζια οικονομία και στις δύο πλευρές των συνόρων. Μακροπρόθεσμα, το έργο στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των ευκαιριών απασχόλησης με την ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων τουριστικών δυνατοτήτων της διασυνοριακής περιοχής, μέσω καινοτόμων και ποιοτικών τουριστικών προϊόντων και μέσω της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Oι ομιλητές

Οικοπεριηγητης Κερκίνη Σερρών

Οι έγκριτοι ομιλητές των workshops, κα Ανδρεάνα Τραγούδα Υποψήφια Διδάκτωρ ΔΙ.ΠΑ.Ε  Εγκεφαλικού Management παρουσίασε τις  Σύγχρονες Τουριστικές Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, ενώ ο  Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου  «ΜΑΧΗΤΗΣ Βike riders  Σερρών» κ. Γιώργος Θεοδωρίδης ανέλυσε τις δράσεις του συλλόγου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στις καθημερινές τους βόλτες.  Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε  και  εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα την οποία παρουσίασε ο εκπρόσωπος του τμήματος Τουρισμού Δήμου Σερρών κ. Γιώργος Αραπάκης. Τον επικεφαλής εταίρο, Δήμο Σερρών  εκπροσώπησε η συγκοινωνιολόγος κ. Φωτεινή Μίκικη, η οποία αναφέρθηκε για τις δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια εξέλιξης. Για την ανάπτυξη του orienteering στις Σέρρες, άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες., έκανε λόγο ο Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ κ. Βασίλης Χορτομάρης.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν ξενοδόχοι, τοπικοί φορείς, πρόεδροι συλλόγων ποδηλάτων, ορειβασίας, έμποροι ποδηλάτων  καθώς και νέοι ποδηλάτες, και όχι μόνο, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις ιδέες και τις απόψεις των οργανισμών που προέβαλαν το έργο τοπικής-διασυνοριακής ανάπτυξης.

Συνεδριακό Κέντρο Αμφίπολης

Εταιρικό Σχήμα

  1. Δήμος Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος)
  2. Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  3. Δήμος Strumica
  4. ASSOCIATION CENTER FOR DEVELOPMENT AND PROMOTION “PROMO IDEA” STRUMICA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.