Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Αντιδήμαρχοι ορίζονται μόνο αιρετοι

 

 


 

 

 

 Το ακούσαμε προεκλογικά από υποψηφίους δημάρχους . Οι οποίοι υποσχόταν οτι θα τοποθετήσουν αντιδημάρχους αν χρειαστεί ( προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ) και ιδιώτες και μάνατζερ , γενικώς ανθρώπους με αυξημένα ακαδημαϊκά και επαγγελματικα προσόντα.Τότε δεν το σχολιάσαμε για να μην πουν οτι κάνουμε αντιπολίτευση στους υποψηφίους .Λοιπόν επειδη οι εκλογές τελείωσαν να θυμίσουμε ποιοι μπορουν εκ του νόμου  να οριστούν αντιδήμαρχοι

 Όσοι υποσχόταν κάτι διαφορετικό .Ή δεν ήξεραν ή έλεγαν ψέματα

 

«Άρθρο 59
Αντιδήμαρχοι
1. Τον δήμαρχο επικουρούν οι αντιδήμαρχοι. Αντιδήμαρχοι είναι οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου  που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην.
2. Ο αριθμός των αντιδημάρχων ορίζεται ως εξής:
α) Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι.
β) Σε δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι.
γ) Σε δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι.
δ) Σε δήμους με πληθυσμό από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως έξι (6) αντιδήμαρχοι.

 Ο αριθμός των αντιδημάρχων προσαυξάνεται ισάριθμα με τον αριθμό των νομικών προσωπων και των κοινωφελών επιχειρήσεων που καταργουνται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.