Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Με επιτυχια η διημεριδα με θεμα ¨¨Βαρυτικα κύματα ¨¨ από το ΓΕΛ Ροδολιβους

 

 
 
 
 
 
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΑΡΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΓΕΛ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ
Ολοκληρώθηκε  με μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «ΒΑΡΥΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ» που οργάνωσε το ΓΕΛ Ροδολίβους.
Τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Ροδολίβους η διάλεξη του Καθηγητή ΑΠΘ, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστρονομίας κ. Νικολάου Στεργιούλα με θέμα «Αστρονιμία βαρυτικών κυμάτων: οι ανακαλύψεις που έρχονται». Μέσα από μια πολύ κατανοητή και όμορφη εισήγηση ο κ. Ν. Στεργιούλας παρουσίασε στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα (μεταξύ άλλων και από μαθητές) τον μαγικό κόσμο της Αστρονομίας μέσα από τις μαύρες τρύπες και τα βαρυτικά κύματα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ζωντανά μέσω του διαδικτύου αρκετοί ενδιαφερόμενοι που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν δια ζώσης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στ. Φραστανλής έδωσε δύο αναμνηστικά νομίσματα της Αρχαίας Αμφίπολης στους εισηγητές της Διημερίδας ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή τους σε αυτή.
Σήμερα, ο κ. Μανώλης Χανιωτάκης, Φυσικός M.Sc, του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» πραγματοποίησε «Εργαστήρια εισαγωγής της αστρονομίας των βαρυτικών κυμάτων στην σχολική τάξη» με μαθητές του ΓΕΛ Ροδολίβους και του Γυμνασίου Πρώτης (που σύντομα θα επισκεφθούν το παρατηρητήριο βαρυτικών κυμάτων Virgo στην Πίζα), στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Ροδολίβους, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε το ΓΕΛ Αλιστράτης και το Γυμνάσιο Αλιστράτης όπου πραγματοποίησε τα εργαστήρια για τους εκεί μαθητές.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο εισηγητές για την συμμετοχή τους, τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων των συνδιοργανωτών σχολείων για τη συνεργασία καθώς και τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κ. Γεώργιο Καπετάνο, Φυσικό, που είχε την πρωτοβουλία και τον γενικό συντονισμό γι’ αυτή τη διημερίδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.