Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Βολές Χαρίτση κατά Κασσελάκη: Μόνιμη κατάσταση η τοξικότητα, ήρθε για να διεκδικήσει αξιώματα

 

 


 

Σκληρή απάντηση στη «φαρμακερή» ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη κατά της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και όσων αποχώρησαν, τους οποίους κατηγόρησε ουσιαστικά ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα αξιώματα, από τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος παράλληλα ξεδίπλωσε τα σχέδια της υπό διαμόρφωση κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που προέρχονται από τους 6+6 και την «Ομπρέλα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Αλέξης Χαρίτσης κλήθηκε να απαντήσει αν θα είναι, όπως εικάζεται, ο επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Όπως είπε, «και άλλα στελέχη πληρούν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά».

 Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς το προηγούμενο διάστημα στήριξε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και ο κ. Ανδρουλάκης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη ευκαιρία που υπήρχε με την απλή αναλογική».

 Και τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μία στοιχειώδης συνεννόηση των δυνάμεων της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων για να μπορέσει να υπάρξει μία σοβαρή αντιπαράθεση και επικράτηση απέναντι στη μονοκρατορία της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Αυτό πρέπει να γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου».

 

«Έχουμε μάθει να συνθέτουμε και να συνυπάρχουμε μέσα στη διαφορετικότητά μας και αυτός είναι ο πλούτος μας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Θα προχωρήσουμε μαζί (σ.σ. με την «Ομπρέλα») και θα συνενώσουμε και άλλες δυνάμεις», πρόσθεσε, ωστόσο απέκλεισε συνεργασία με το Μέρα25.

«Μας ενδιαφέρουν δυνάμεις που προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούν και δεν εκφράζονται από το κεντρικό πολιτικό σύστημα», είπε.

Ενώ για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε: «Εμείς αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούμε ότι δεν υπήρχαν οι όροι συμβίωσης με τη μετάλλαξη που έχει υποστεί το κόμμα το τελευταίο διάστημα. Αναγνωρίζουμε ότι στο κόμμα έχουν μείνει και στελέχη και σύντροφοί μας που έκαναν μία διαφορετική επιλογή με τους οποίους μπορεί να συμπορευθούμε και στο μέλλον».

«Μόνιμη κατάσταση η τοξικότητα» εκ μέρους Κασσελάκη

Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το θέμα της σύγκρουσης που προκλήθηκε από την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία έγραψε ότι «με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει “αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω”, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «δεν προκαλέσαμε εμείς την αντιπαράθεση. Αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε σε μία χυδαία επίθεση που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, αυτή η τοξικότητα στην οποία αρέσκεται έχει γίνει μία μόνιμη κατάσταση για τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα. Εμείς δε θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της τοξικότητας».

Και αφού τόνισε ότι «εμείς έχουμε δύο πολύ βασικές δουλειές να κάνουμε. Να ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντικοινωνική πολιτική της που δεν ασκείται από την αντιπολίτευση και έχουμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παρουσιάσουμε μαζί και με άλλους μια σοβαρή, πειστική, ολοκληρωμένη πρόταση για το πως μπορεί να υπάρξει εναλλακτική αριστερή και προοδευτική διέξοδος στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση», σχολίασε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκη σχετικά με την κούρσα της προεδρίας:

«Θεωρώ ότι είναι μία απαράδεκτη δήλωση. Νομίζω ότι δημιουργεί ένα κλίμα το οποίο τόσο τοξικό που είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς. Τα λέει αυτά σε ανθρώπους που έχουν δώσει μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, στα κινήματα, στην Αριστερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να διεκδικήσουν καρέκλες, χωρίς να έχουν αξιώματα. Τα λέει αυτά ένας άνθρωπος που ήρθε και η πρώτη του κίνηση ήταν να διεκδικήσει αξιώματα».

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα και δεν αντιμετωπίζουμε όλοι την πολιτική με όρους καρέκλας και αξιώματος. Υπηρετούμε συγκεκριμένες ιδεολογικές αρχές και πολιτικά σχέδια. Με αυτά καταφέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον φέρουμε από το 3% στη διακυβέρνηση της χώρας και στη ραγδαία αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας», πρόσθεσε και τόνισε: «Είναι τεράστια η διαφορά στην αντίληψη του πώς κάνουμε πολιτική, του ήθους στην πολιτική, του τι σημαίνει πολιτική για εμάς».

Ο Αλ. Τσίπρας και οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Χαρίτσης απάντησε και στις κατηγορίες Παππά κατά των «6+6» και της «Ομπρέλας», που είπε ότι ευθύνονται για τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα φανεί στην πορεία εάν ισχύει κάτι τέτοιο» είπε, σημειώνοντας ότι οι αποχωρήσαντες δεν θα αντιμετωπίσουν ως αντίπαλο και ως εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον για το αν έπρεπε να παρέμβει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να αποφευχθεί η εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο κόμμα, είπε ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε την στάση του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε μία πολύ συγκεκριμένη στάση όλο αυτό το διάστημα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.