Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Σέρρες : Δράση βιωματικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Πρόληψης “Όασις”

 




Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Σερρών «ΟΑΣΙΣ» οργάνωσε και υλοποίησε βιωματική εκπαίδευση, διάρκειας 8 ωρών, για εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών στο εκπαιδευτικό υλικό «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση». Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση” (LivingValuesEducationProgram), έχει ως στόχο να μειωθεί η αρνητική επίδραση στα παιδιά από την αυξανόμενη βία, τα κοινωνικά προβλήματα και την έλλειψη σεβασμού προς άλλους και το φυσικό περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα προσέφερε μια ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων και πρακτικών μεθοδολογιών για δασκάλους ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν 12 κύριες προσωπικές και κοινωνικές αξίες: ειρήνη, σεβασμός, αγάπη, υπευθυνότητα, ευτυχία, συνεργασία, τιμιότητα, ταπεινότητα, ελευθερία, ανεκτικότητα, απλότητα και ενότητα.

Συνολικά το βιωματικό σεμινάριο, που υλοποιήθηκε στις 14 και 21 Νοεμβρίου 2023 στο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, παρακολούθησαν 26 εκπαιδευτικοί Π/βάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Σερρών. Θερμές ευχαριστίες στο Δ/ντη και το σύλλογο διδασκόντων του 8ου Δημ. Σχολείου που φιλοξένησαν με ενθουσιασμό της δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.