Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Η απορια της ημέρας : Λεφτα δεν υπάρχουν ...για τις ασφαλτοστρώσεις ????

 





Στα … μουλωχτά από την Δημοτική αρχή εισήχθη και ψηφίστηκε η διακοπή των εργασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/10

Μπορεί στις 15/9/2021 ο Δήμαρχος Σερρών να ανακοίνωνε… θριαμβευτικά την υπογραφή σύμβασης  με τον ανάδοχο για το έργο ασφαλτοστρώσεων στον Δήμο Σερρών, προϋπολογισμού 1,05 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευχαριστώντας, όπως συνήθιζε,  για την καθοριστική συμβολή του στην εξέλιξη αυτή τον Σερραίο Υπουργό κ.Κώστα Καραμανλή.

Όμως δύο χρόνια μετά, στα… μουλωχτά και χωρίς κανέναν διθύραμβο αυτή την φορά, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/10/2023 ψηφίστηκε η διακοπή των εργασιών της ασφαλτόστρωσης, λόγω … διακοπής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών!!!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην απόφαση:

Με το υπ’ αριθ. πρωτ. 25166/21-7-2023 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών, βεβαιώθηκε η μη πληρωμή του 5ου λογαριασμού του συγκεκριμένου έργου, λόγω μη απόδοσης της χρηματοδότησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον Δήμο Σερρών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν αποφασίζει ομόφωνα

Θεωρεί ότι καλώς ενημερώθηκε το Σώμα, ως προς τη διάλυση της υπ’ αριθμ 30111/13-09­2021 εργολαβικής σύμβασης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη των Σερρών» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 161 του Ν. 4412/2016.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες.

Ετσι απλά το έργο έμεινε στην μέση!!!

Για πιο λόγο το Υπουργείο Υποδομών έκοψε την χρηματοδότηση;;;

Να υποθέσουμε πως ο νέος Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας «άδειασε» τον προκάτοχό του Κώστα Αχ. Καραμανλή;  

Επειδή το έργο έχει και Β’ Φάση, της οποίας η χρηματοδότηση (άλλο 1.050.000€) ανακοινώθηκε επίσης «μετα Βαϊων και Κλάδων» στις αρχές του έτους από τον Δήμαρχο Αλέκο Χρυσάφη, κινδυνεύει και αυτό να… κοπεί;;;

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διάλυση της συνεργασίας με τον ανάδοχο εργολάβο εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.