Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

20η Γιορτή Τσίπουρου και Ελιάς από το Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης

 


 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 20η Γιορτή Τσίπουρου & Ελιάς Τερπνής, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χειμωνιάτικο κρύο και ισχυροί άνεμοι) πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. ΄

 

Ίσως η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή του κόσμου. Νωρίς το μεσημέρι καταναλώθηκαν τα πάντα. Τόσο τα πιάτα με τους παραδοσιακούς τερπνιώτικους ουζομεζέδες όσο και η μεγαλύτερη ποσότητα τσίπουρου που υπήρξε ποτέ.

 

Γνώρισαν το γνωστό διπλοβρασμένο τσίπουρο και τις ελιές που παράγονται στην Τερπνή.

Γεύτηκαν τους υπέροχους ουζομεζέδες που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν και χόρεψαν με τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες από τους Αριστείδη Δράμαλη, Βασίλη Καρακώστα και Γιάννη Δράμαλη.

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Τερπνιωτων Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Τούμπας «ΟΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ».

Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα τους παραγωγούς τσίπουρου της Τερπνής που για μία ακόμη χρονιά, παρά τη δύσκολη καλλιεργητική χρονιά αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παραγωγής τσίπουρου, με την προσφορά τους ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στην έκκληση του Συλλόγου και συνέβαλλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο πρ. υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο νέος εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης ο Δήμαρχος Βισαλτίας Μασλαρινός Αθανάσιος, η νέα εκλεγμένη Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Ψαράς Λεωνίδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βισαλτίας κ. Μιλτιάδης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Ζήσης Νίκος, ο πρώην Πρόεδρος της Δ Κοινότητας και νέος εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Τσιαπακίδης Κώστας, τα μέλη του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής και νέο εκλεγμένοι Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος Ντούλας Γιάννης και Παναγιώτα Καρατζιά, εκπρόσωποι των Συλλόγων : Αγίου Πνεύματος Θεσ/νίκης, Δήμητρας Θεσ/νίκης, Μεσολακκιωτών Θεσ/νίκης, Μοναστηρακιωτών Θεσ/νίκης, Νιγριτινών Θεσ/νίκης, Σησαμιωτών Θεσ/νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.