Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Η πρόεδρος των εκπαιδευτικων στην μαχη του σταυρου

 


 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, η Ειρήνη Ζαπάρα συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Σερραίων» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Με γνήσιο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, με άποψη για την παιδεία, την τέχνη τον πολιτισμό

Την Ειρήνη Ζαπάρα την γνωρίζουν οι Σερραίοι και δη οι εκπαιδευτικοί ως δυναμική συνδικαλίστρια και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ν. Σερρών « Εμμανουήλ Παπάς». Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, η Ειρήνη Ζαπάρα κάνει ένα βήμα παραπάνω  θέτοντας  τον εαυτό της στην εκλογική διαδικασία συμμετέχοντας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Σερραίων» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Με γνήσιο ενδιαφέρον για τον ευαίσθητο άνθρωπο, με άποψη για την παιδεία, με όραμα για την τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη των Σερρών, με υπευθυνότητα και συνέπεια, με έμπρακτη συλλογική ευθύνη, με διάθεση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, δεσμεύεται να τιμήσει την ψήφο των Σερραίων δημοτών. 

«Σ»: Προέρχεστε από μια οικογένεια που έχει αφήσει αποτύπωμα στην κοινωνία και στα κοινά των Σερρών, η αείμνηστη μητέρα σας υπήρξε η πρώτη αντιδήμαρχος Σερρών και ο πατέρας σας χρόνια πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρχε το «μικρόβιο»  για να συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ;

«Έχετε δίκιο, προέρχομαι από μια καθαρά αυτοδιοικητική οικογένεια με έντονη δράση τόσο από την πλευρά της αείμνηστης μητέρας μου, που πράγματι υπήρξε η πρώτη αντιδήμαρχος Σερρών επί δημαρχίας του αείμνηστου Ανδρέα Ανδρέου αλλά και με μεγάλη συνδικαλιστική δράση του πατέρα μου στον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο. Από κει και πέρα για μένα ναι μεν υπήρχε αυτό το μικρόβιο, η ενασχόληση με τα κοινά ήταν ένα σημείο αναφοράς  και ένα πρότυπο, λειτούργησαν οι άνθρωποι αυτοί  ως πρότυπο για την ενασχόληση και για το ενδιαφέρον με τα κοινά, στο επίπεδο και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί όπως επίσης και στο επίπεδο που εξειδικεύεται. Χρόνια ασχολούμαι με τον συνδικαλιστικό όργανο του συλλόγου εκπαιδευτικών και το τελευταίο χρόνο είμαι η εν ενεργεία πρόεδρο του. Θεωρώ ότι κάθε νέος άνθρωπος θα πρέπει να συμμετέχει στα κοινά γιατί αυτό είναι που θα πάει την κοινωνία μας μπροστά, νέοι άνθρωποι με όραμα, με μια νέα προοπτική για τον χώρο που συναλλάσσονται και για  τον τόπο που ζούνε»

«Σ»: Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να συνταχτείτε με τη «Συμμαχία Σερραίων» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Χρυσάφη και να διεκδικήσετε την ψήφο των συμπολιτών σας;

«Με τον κ. Χρυσάφη γνωριζόμαστε χρόνια, θεωρώ ότι παρότι η τελευταία τετραετία δεν του έδωσε ίσως την δυνατότητα λόγω των υγειονομικών συνθηκών να ολοκληρώσει κάποια από τα έργα που έχει προγραμματίσει, θεωρώ ότι υπάρχει ένα όραμα για την πόλη αυτή και για αυτό συντάσσομαι μαζί του»

«Σ»: Οι Σερραίοι εμπιστεύονται την Ειρήνη Ζαπάρα, την τιμούν και την κατατάσσουν μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ποιες οι προτεραιότητες και ο στόχος σας ως δημοτικός σύμβουλος;

«Σίγουρα ο κύριος χώρος δράσης και ενδιαφέροντός μου είναι ο χώρος της εκπαίδευσης τον οποίο υπηρετώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θεωρώ όμως ότι εκτός από την εκπαίδευση και η παιδεία είναι ένας σταθμός στην ζωή του ανθρώπου, είναι αυτός που καθορίζει την μετέπειτα πορεία τόσο του ίδιου του ατόμου όσο και ολόκληρης της κοινωνίας. Επίσης θεωρώ ότι άπτεται του ενδιαφέροντος όχι μόνο του ίδιου του μαθητή αλλά και του εκπαιδευτικού και του γονιού και δίνει το στίγμα της στην αυριανή μέρα»                            

«Σ»: Γιατί να ψηφίσουν οι Σερραίοι την Ειρήνη Ζαπάρα; Απευθυνόμενοι προς τους συμπολίτες σας τι τους λέτε ;                                                                                          

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε δώσει ένα στίγμα στην πορεία μας, Αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι διεκδικώ μια θέση με ανιδιοτέλεια και την διάθεση προσφοράς τόσο στο τομέα της παιδείας όσο και του πολισμού. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκονται την επόμενη μέρα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο για να δώσουν μια άλλη πνοή στην πόλη μας. Με τη δική τους στήριξη μπορώ να γίνω η ΦΩΝΗ για κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικό και γονιό, ώστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την Παιδεία και την Κοινωνία που μας αξίζει»

Γνωριμία με την Ειρήνη Ζαπάρα

Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1976. Αποφοίτησα από το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Σερρών. Είμαι νηπιαγωγός, απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Δημόσια Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ. Υπηρετώ 18 συναπτά έτη τη Δημόσια Εκπαίδευση. Από το 2020 είμαι Προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Σερρών. Εκλέγομαι επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και είμαι η εν ενεργεία πρόεδρός του.

Εργάστηκα ως παιδαγωγός σε ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Μοντεσσοριανής Αγωγής αλλά και σε μονάδα κατάρτισης ενηλίκων ΑΜΕΑ .

Είμαι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Νικόλαο Αποστολίδη και μητέρα ενός αγοριού.

Είμαι κόρη του επί σειρά ετών Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Εμπορικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Ν. Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ), Νικολάου Ζαπάρα και της αείμνηστης Μαίρης Ζαπάρα, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα Αντιδήμαρχος του Δήμου Σερρών με πολλαπλή και καθολικά αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά και δράση .  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.