Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Στην μάχη του σταυρου ο πρώην αντινομαρχης

 


 

 

 Επαναδραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση ο πρώην αντινομάρχης κ Βασιλης Κοσλίδης. Καθώς είναι υποψήφιος με την παράταξη του κ Μπαχαρόπουλου στις αυτοδιοικητικες εκλογές για τον δήμο Αμφίπολης

Ποιος είναι ο κ Κοσλίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Συνδυασμός «Δημιουργία Δήμου Αμφίπολης»
Ο Βασίλης Κοσλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρώτη από αγρότες γονείς, όπου και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών και εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, διατελώντας προϊστάμενος στην ΔΟΥ Ηράκλειας και Διευθυντής στην ΔΟΥ Σερρών.
Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Γαρυφαλλίδου Φούλα, το γένος Μαλανδρή και τα δύο παιδιά του, ο μεν Στέργιος εργάζεται ως οικονομολόγος – ορκωτός ελεγκτής στην Θεσσαλονίκη, η δε κόρη του Βίκη διατηρεί λογιστικό γραφείο στις Σέρρες και την Πρώτη.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Καποδιστριακό Δήμο Πρώτης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού στην Νομαρχία Σερρών και μέλος της ΕΣΑΝΣ και της ΑΝΕΣΕΡ, όπως επίσης και μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΑ Αμφίπολης και του Δ. Σ. του Φεστιβάλ Αμφίπολης, Πρόεδρος και ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ Πρώτης, ενώ διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ορφέα Σερρών
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλόμουσων Πρώτης (Η ΠΡΟΟΔΟΣ) και ενεργό μέλος της Χορωδίας του Συλλόγου, όπως επίσης και Γραμματέας του Ορειβατικού Συλλόγου Πρώτης.
«H υποψηφιότητά μου δεν προέκυψε σήμερα, αλλά ήταν είναι και θα είναι μια υποχρέωση να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά και δραστηριοποιούμε κοινωνικά και φυσικά απαντώ στην πρόσκληση – πρόκληση των καλών φίλων και συνδημοτών μας.
Συνεπώς, η αγάπη για τον τόπο και η θέληση για προσφορά ήταν αυτές που με ώθησαν, αν δεν με υποχρέωσαν, να μην μείνω αμέτοχος στις προκλήσεις των καιρών.
Και αυτό γιατί σήμερα δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό του Δήμου μας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η ηθική της τοπικής πολιτικής παραμένει προβληματική, χωρίς διαφάνεια και χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο προς όφελος της κοινωνίας.
Μιας κοινωνίας που βλέπει καθημερινά συμβιβασμούς, έξω από τους ηθικούς και πολιτικούς κανόνες, με πλήρη αδιαφορία, κοινωνική και πολιτική απάθεια και πάνω από όλα το προσωπικό συμφέρον.
Μόνο που πρέπει οι σημερινοί δημοτικοί μας άρχοντες όχι απλά να απαντήσουν τι πρόσφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κυρίως να απαντήσουν γιατί μας αφήνουν ένα τεράστιο και δυσθεώρητο χρέος. Ποιοί το δημιούργησαν άραγε αλλά και γιατί και πως θα περάσουμε επιτέλους από την πλήρη απαξίωση στην πολυπόθητη ανάπτυξη;
Μια ανάπτυξη για την οποία αγωνιστήκαμε για χρόνια και σήμερα βλέπουμε τον τόπο μας να φθίνει, μιας και δεν εκπροσωπείται επάξια στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ενός Δήμου με τεράστιες δυνατότητες, τόσο στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, αλλά και στον τουρισμό που περιμένει για χρόνια την δική του ανάσταση.
Μόνο που οι κοινωνίες και οι άνθρωποι δεν θέτουν απλά ερωτήματα, μιας και ουσιαστικά μένουν αναπάντητα, αλλά ζητούν επιτακτικά λύσεις στα προβλήματά τους.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι το πεδίο της άμεσης δημοκρατίας. Οφείλουμε λοιπόν όσο πιο άμεσα και πιο ενεργά γίνεται ο καθένας μας, ξεκινώντας από τον εαυτό του και την Δημοτική Παράταξη που εκπροσωπεί, να κάνουμε «το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης» πιο ανοικτό και πιο διάφανο, αλλά και πιο ικανό και κοινωνικά καταξιωμένο, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηθική και αισθητική συγκρότηση. Γιατί προσωπικό χρέος του καθενός μας είναι να συμβάλει στο μέτρο των ατομικών του δυνατοτήτων στη βελτίωση της κοινωνίας και όχι να παρατηρεί απαθής τη φθορά της.
Συνεπώς, είναι υποχρέωση μας να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με τον τόπο μας και η προσφορά προς αυτόν να είναι το πρωταρχικό μας μέλημα, καταθέτοντας ο καθένας τις πιο δημιουργικές ιδέες του, τα ιδιαίτερα χαρίσματά του και φυσικά την αδιάλειπτη παρουσία του στα δρώμενα του τόπου μας.
Γιατί αυτός ο τόπος διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε, αποφεύγοντας τα λάθη, αλλά και τις καταστροφικές και άσκοπες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας και μεταξύ των χωριών μας.
Για αυτό και σας καλώ, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Μπαχάρη Μπαχαρόπουλου, «Δημιουργία Δήμου Αμφίπολης», για μια νέα δημιουργική αρχή, έτσι ώστε να ξαναζωντανέψουμε τον τόπο μας, κάνοντάς τον βιώσιμο και ελκυστικό, τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.