Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Σέρρες : “Πόλος έλξης” το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης

 


 

 

 

Δεκάδες μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα αλλά και από τις Ισλανδία, Βουλγαρία, Σερβία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφτηκαν αυτή την εβδομάδα το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης».

 

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πινακοθήκης , ενημερώθηκαν για το έργο του εικαστικού Κωνσταντίνου Ξενάκη καθώς και τη λειτουργία του Μουσείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσαν και για το κτήριο που φιλοξενείται η Πινακοθήκη, το οποίο είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με τη χρήση της γεωθερμίας και φιλική σε ΑμεΑ, με ιδιαίτερες προβλέψεις φυσικής και αντιληπτικής προσβασιμότητας, όπως απτικά εκθέματα, ηχητική πρόσβαση σε κείμενα μέσω QR codes, βίντεο με προσθήκη υποτίτλων και ελληνική νοηματική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.