Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Το ταχυδρομείο έκλεισε - Η κόντρα δια αλληλογραφίας συνεχίζεται

 

 
 
 
 
 
Απάντηση στην επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ και στα αίολα επιχειρήματά του έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πρώτης, Νικόλαος Μπακάλης, αναδομώντας ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του.
 
Εμείς, σε ότι αφορά τα έσοδα, το ψάξαμε και βρήκαμε μεγάλη απόκλιση αυτών που επικαλείται ο Σύμβουλος με τα πραγματικά. 
 
Έτσι, το Ταχυδρομείο της ΠΡΩΤΗΣ,  είχε έσοδα μόνο από την εφημερίδα μας, "Τα Νέα Του Δήμου Πρώτης" γύρω στις 3000 ευρώ (μιλάμε για το 2022),
35.000,00 ευρώ είχε από συντάξεις (400 και βάλε συντάξεις επί 12 μήνες επί 7 ευρώ η κάθε μια), έσοδα από προμήθεια ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από δέματα (εσωτερικού - εξωτερικού), από επιταγές, εισπράξεις από λογσμούς ΔΕΗ - ΟΤΕ, λοιπών εταιριών, Υπουργείου Οικονομικών, εισπράξεις από γραμματόσημα κλπ, κλπ.
Πώς, λοιπόν, κύριε Σύμβουλε, εσείς μας λέτε για έσοδα 11.000,00;;;;
'Αρα, το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Ποιος, λοιπόν, διάλεξε να "κλείσει" το Ταχυδρομείο της Πρώτης;;;
Ηλίου φαεινότερο που θά έλεγαν και οι δικηγόροι. Παραθέτω παρακάτω την επιστολή - απάντηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πρώτης για ενημέρωση σας.
Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε των ΕΛ- ΤΑ, κ. Γρηγόρη Σκλήκα,
Εγώ προσωπικά αλλά και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητάς μας σας ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ-ΤΑ στην Κοινότητά μας, την Κοινότητα Πρώτης Σερρών.
Θα ήθελα κ. Σύμβουλε, πριν συνεχίσω παρακάτω, να σας πληροφορήσω, ότι εκτός της τωρινής μου ιδιότητας, αυτής του Προέδρου της Κοινότητας Πρώτης, καθώς οι συμπολίτισσές μου αλλά και οι συμπολίτες μου με τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την εμπιστοσύνη τους, ήμουν για 35 χρόνια Διοικητικός υπάλληλος των ΕΛ-ΤΑ. Εύλογα, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε την αγωνία που με διακατέχει για το μέλλον του Οργανισμού αλλά και τη στεναχώρια που μου προκαλεί η ενέργεια της Διοίκησής σας για το κλείσιμο ενός Καταστήματος, στο οποίο διαχρονικά όσοι συνάδελφοι υπηρετήσαμε, εναρμονιζόμασταν πάντα πιστά στις οδηγίες της εκάστοτε Διοίκησης των ΕΛ-ΤΑ για την αναζήτηση πόρων αφενός αλλά και αφετέρου την αύξηση του τζίρου και του Καταστήματος και κατ’ επέκταση του Οργανισμού. Το Κατάστημα Πρώτης έχει ιστορική σημασία για την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για το νομό Σερρών, αφού ιδρύθηκε από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και μετράει πάνω από εβδομήντα χρόνια ζωής! Το συγκεκριμένο Κατάστημα εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της Πρώτης αλλά και άλλων γειτονικών χωριών. Επιπλέον, ως γενέτειρα της οικογένειας Καραμανλή, η Κοινότητά μας αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός καθιστά αναγκαία την ύπαρξη του Καταστήματος των ΕΛ-ΤΑ, του τελευταίου στην ουσία Φορέα, στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν όλοι αυτοί που προαναφέραμε για να εξυπηρετηθούν μέσω των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΕΛ-ΤΑ. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι τα ΕΛ-ΤΑ αποτελούν και για τη Κοινότητά μας αλλά και για τα ίδια προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται! Η απόφαση, λοιπόν, του κλεισίματος του συγκεκριμένου Καταστήματος, μας φέρνει σκέψεις και συνειρμούς, ότι ίσως ηθελημένα αλλά και κατευθυνόμενα να ελήφθη η απόφαση αυτή, θέλοντας να πλήξουν την ιστορική διαδρομή αλλά και το κύρος της οικογένειας Καραμανλή. Αντιλαμβανόμενος τη ζοφερή ίσως κατάσταση που αντιμετωπίσατε με τον ερχομό σας στα ΕΛ-ΤΑ και αναλάβατε το τιμόνι αυτού του Οργανισμού, η Διοίκησή σας αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο Καταστημάτων ανά την επικράτεια, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα είχε μια τέτοια προσπάθεια από όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της κοινωνίας. Αποφασίσατε, παράλληλα, εάν δεν κάνω λάθος, να φροντίσετε να προχωρήσει το σχέδιο αυτό, όπως έχει συμβεί πιθανόν και με το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη συνένωση των Κοινοτήτων και να αφήσετε τουλάχιστον ένα Κατάστημα ΕΛΤΑ ανά Δήμο. Όμως, ακόμη και έτσι δεν προσδιορίζεται από το σχέδιο αυτό, ότι το Κατάστημα θα είναι στην έδρα του Δήμου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω μερικές απόψεις μου.
Κ. Σύμβουλε, όπως ανέφερα και παραπάνω, εργάστηκα στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ως συνταξιούχος πλέον εδώ και πολλά έτη, επιτρέψτε μου να σας αναφέρω, ότι έχω και τη σχετική εμπειρία αλλά και γνώση «εκ των έσω»! Στην απαντητική σας επιστολή αναφερθήκατε χονδρικά στον ισολογισμό του Καταστήματος Πρώτης. Προφανώς, ρωτήσατε και σας παρουσίασαν τα στοιχεία που μας στείλατε.
Επιτρέψτε μου κ. Σύμβουλε, να σας διατυπώσω τις ενστάσεις μου επ’ αυτών των στοιχείων, πληροφορώντας σας για κάποια γεγονότα που πιθανόν να μη τα γνωρίζετε. Το κλείσιμο των Καταστημάτων των ΕΛΤΑ δεν είναι πρωτόγνωρο για εμάς τους τωρινούς αλλά και παλαιότερους εργαζομένους στον Οργανισμό. Έτσι, λοιπόν, θα ήθελα να σας πληροφορήσω, ότι το 2019, σχετικά πρόσφατα δηλαδή, η τότε Διοίκηση των ΕΛ-ΤΑ, εξετάζοντας την ευρύτερη περιοχή μας, τα Καταστήματα που υπήρχαν και λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά τους στοιχεία, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα, ότι το Κατάστημα της Πρώτης ήταν με διαφορά το πιο κερδοφόρο απ’ όλα τα όμορα Καταστήματα της περιοχής! Αυτό, λοιπόν, τους οδήγησε στο να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε Αναστολή Λειτουργίας του Καταστήματος Ροδολίβους, το οποίο υστερούσε σε έσοδα σε σχέση μ’ αυτό της Πρώτης. Βλέπετε, η τότε Διοίκηση των ΕΛ-ΤΑ, ίσως να μην ήταν τόσο αποφασισμένη για το κλείσιμο Καταστημάτων, όσο η δική σας και να ήταν πιο ευάλωτη στις όποιες πιέσεις ασκήθηκαν. Έτσι, το Κατάστημα του Ροδολίβους ενώ βάση οικονομικών στοιχείων αποφασίσθηκε να κλείσει, τελικά δεν έκλεισε. Δεν θα κρίνουμε εμείς, αν καλώς ή κακώς έγινε ή δεν έγινε, διερωτώμαι απλώς, τι άλλαξε από τότε και ξαφνικά αποφασίστηκε να κλείσει το Κατάστημα της Κοινότητάς μας, γνωρίζοντας καλά επίσης, ότι τα έσοδα του Καταστήματος Πρώτης αλλά και οι πράξεις που συντελούνται μέχρι και σήμερα είναι περισσότερες απ’ ότι του όμορου Καταστήματος.
Κ. Σύμβουλε, αμφισβητώ ευθέως τα οικονομικά στοιχεία που μας αποστείλατε, χωρίς όμως να επιρρίπτω την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την άδικη απόφαση σ’ εσάς. Όσοι και όποιοι σας συμβούλευσαν, σας παραθέσαν λάθος στοιχεία. Αναφέρατε για παράδειγμα και συμπεριλάβατε στα έξοδα του Καταστήματος Πρώτης τη μισθοδοσία 2 υπαλλήλων! Από που εξάγετε το συμπέρασμα αυτό; Στο Κατάστημα Πρώτης υπηρετεί ένας υπάλληλος που ασχολείται με το έργο θυρίδας και μία υπάλληλος που εκτελεί το έργο της διανομής όχι όμως μόνο των περιοχών ευθύνης της Πρώτης αλλά και τις μισές ημέρες εκτελεί τις ανάγκες διανομής του Καταστήματος Ροδολίβους. Άρα, λοιπόν στα «έξοδα» λειτουργίας του Καταστήματος Πρώτης έπρεπε να χρεώσετε 1,5 μονάδα και όχι 2 και αντίστοιχα στο Κατάστημα Ροδολίβους να χρεώσετε επίσης 1,5 μονάδα και όχι προφανώς 1 που λογικά ήταν και η αιτία να «φορτωθεί» με επιπλέον κόστος λειτουργίας το Κατάστημα Πρώτης. Επίσης, στην επιστολή σας μας αναφέρετε για την μεταφορά του προσωπικού του Καταστήματος Μακρακώμης (να υποδεχθεί το μόνιμο δυναμικό) στο Κατάστημα Ροδολίβους, για να ενισχυθεί η λειτουργία του.
Κ. Σύμβουλε, δεν υπάρχει κανένα απολύτως Κατάστημα ΕΛ-ΤΑ Μακρακώμης στην ευρύτερη περιοχή μας. Προφανώς, οι συνεργάτες σας, ήθελαν να αναφέρουν το χωριό Παλαιωκόμη, στο οποίο όμως δεν λειτουργεί Κατάστημα ΕΛΤΑ αλλά Ταχυδρομικό Πρακτορείο! Ποιο ενεργό δυναμικό, λοιπόν, θα μεταφερθεί στο Κατάστημα Ροδολίβους για την ενίσχυσή του;
Κ. Σύμβουλε, όντας πρώην υπάλληλος ΕΛΤΑ, ο οποίος έχει τύχει απολαβών όχι μόνο χρηματικών αλλά κυρίως ηθικών από την Υπηρεσία αγωνιζόμενος σε χρόνια δύσκολα από πλευράς μέσων και τεχνολογίας αλλά πάντα αγωνιζόμενος και εργαζόμενος με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, κατανοώ τη θέση σας αλλά και με βάση των πληροφοριών που αποκόμισα για τον άνθρωπο, Γρηγόρη Σκλήκα αντιλαμβάνομαι, ότι είστε ένας άνθρωπος με πολύ καλό βιογραφικό στον επαγγελματικό σας βίο, ένας άνθρωπος, ο οποίος ακούει απόψεις και αντιλαμβάνεται γρήγορα το τι πραγματικά συμβαίνει στον Οργανισμό. Θεωρώ, ότι είστε ένας δίκαιος άνθρωπος και αν και φαντάζει δύσκολο να αναθεωρήσετε την άποψή σας, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε τα στοιχεία που έκανε εσάς και την ομάδα σας να αλλάξει την απόφαση του 2019 και να προχωρήσετε σε αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος της Κοινότητάς μας! Εξάλλου, η αξία ενός πετυχημένου ανθρώπου δεν αποδεικνύεται μόνο από τις σωστές αποφάσεις που έχει λάβει αλλά κυρίως από το να αναγνωρίζει τις λανθασμένες και να προχωρά σε διόρθωση αυτών.
Κ. Σκλήκα, χωρίς να θέλω ούτε να επιβαρύνω το σίγουρα δύσκολο πρόγραμμά σας ούτε να καταχραστώ την διάθεση συνεργασίας σας που επιδεικνύετε, σας ζητώ να βρείτε τον χρόνο εντός των επόμενων ημερών, να με δεχτείτε στο γραφείο σας, με την θεσμική μου ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πρώτης Σερρών, για να σας εκφράσω και αναπτύξω δια ζώσης τους προβληματισμούς μου, με την πίστη ότι αυτοί θα σας φανούν χρήσιμοι στην λήψη μιας δικαιότερης και περισσότερο συμφέρουσας απόφασης σε σχέση με την αναστολή την συναλλακτικής δραστηριότητας των ταχυδρομικών καταστημάτων του Δήμου Αμφίπολης.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Νικόλαος Μπακάλης
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πρώτης Σερρών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.