Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : ¨¨ Γιοφύρια της Αρτας ¨¨ τα συντριβάνια γνωστά και ως μακεδονικοί τάφοι


 

 

 

 Γραφει ο Πέτρος Αμπαλάκης  υποψήφιος δημοτικος σύμβουλος με την Λαικη Συσπείρωση
 
 
Τα συγκεκριμένα "συντριβάνια"(;;;) η κατά κόσμο γνωστά ως μακεδονικοί τάφοι, έχουν χτιστεί και γκρεμιστεί τρεις φορές!
Οι συγκεκριμένοι βρίσκονται γωνιακά, μεταξύ Στρυμώνος και Δυτικής Θράκης και αποτελούν ένα εξ' αρχής, κακουγοστο αισθητικά και προβληματικό έργο τεχνικά!
Κάθε τρεις και λίγο, οι σωλήνες βουλώνουν απο την γλίτσα, οι υποδοχές νερού βρωμιζουν από σκουπίδια και διάφορα φυλλώματα και βρωμιες, τα νερά υπερχειλιζουν, δημιουργώντας μια λίμνη στην τριγύρω περιοχή, όπως φαίνεται στις εικόνες.
Υπήρχε και απέναντι, στο παρκάκι μια κουρτίνα συντριβάνι, που επίσης καταντούσε, από τα ίδια προβλήματα, σε ψεκαστικό νερού για περαστικούς και οχήματα, το οποίο τελικώς αφαιρέθηκε!
Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
1️⃣ Τί ακριβώς εξυπηρετούν, σε μια τόση περιορισμένη χωροταξικά γειτονιά, τέτοιου είδους κακόγουστα έργα;
2️⃣ Πόσες χιλιάδες ευρώ σπατάλησε ο δήμος Σερρών και πόσοι εργολάβοι τα καρπώθηκαν αυτά, για να χτιστούν και να γκρεμιστούν τρεις φορές;
3️⃣ Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο Δήμος, πως ένα έργο δεν αρκεί μόνο να χτίζεται και να υλοποιείται, πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται, για να είναι όμορφο και αρεστό.
4️⃣ Υπάρχει μελέτη και έγκριση από αρχιτέκτονες επιστήμονες, πως ένα τέτοιο έργο αρμόζει να χτιστεί στη συγκεκριμένη γειτονιά και εξυπηρετεί σε κάτι ή απλά αποτελεί άλλο ένα φαγοπότι στις πλάτες του Σερραϊκού λαού;
Το συμπέρασμα είναι ένα: Η έγνοια των δημοτικών αρχών, για έργα αναγκαία και λειτουργικά, αλλά και αισθητικά και ποιοτικά για τον Σερραϊκο λαό είναι ανύπαρκτη.
Ζούμε σε μια πόλη, που βυθίζεται στο σκοτάδι, στην ασχήμια, τα απεριποίητα έργα, τις εγκαταλελειμμένες γειτονιές, το ρημαγμα έργων και υποδομών...
Ζούμε σε μια πόλη, που έχει εισχωρήσει τόσο βαθειά η εξυπηρέτηση και μονο των εργολάβων, που ο δήμος δεν είναι ικανός πλέον να στελεχώσει προσωπικό σε υπηρεσίες του, να ααξιοποιήσει μέσα που διαθέτει, να αναπτύξει τις δυνατότητες του, να εξοικονομήσει χρήματα των δημοτών του.
Κόντρα σε όλα αυτά παλεύουμε!
Με τη #Λαϊκή_Συσπειρωση, θέτουμε έναν και μόνο στόχο.
Ο Δήμος να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες ο ίδιος και το προσωπικό του!
Κανένας ιδιώτης να μην καταχραζεται τα οικονομικά των Δήμων, κανενα παιχνίδι οικονομικών συμφερόντων να μη στήνεται στις πλάτες των δημοτών!
Στις 8 Οκτωβρίου να έχουμε Δημοτική αρχή τη #Λαϊκή_Συσπείρωση. Για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας!

2 σχόλια:

  1. Δείτε ποιο συγγενικό πρόσωπο του Χρυσάφη εξ αγχιστείας πήρε την απευθείας ανάθεση για τα μάρμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω λοιπόν. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι πιάνουν γλίτσα και γεμίζουν φύλλωμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κακοτεχνίες και αστοχίες σχεδίασης. Λοιπόν, τα μάρμαρα σπάνε γιατί είναι κολλημένα στον αέρα, οι τραβέρσες που τοποθετήθηκε δίκην καθισμάτων, ξεκολλάνε, οι "βρύσες" που δημιουργήθηκαν για να βγάζουν το νερο λειτουργούν άλλοτε όλες άλλοτε δύο άλλοτε τρεις και άλλοτε καμία. Οι βάνες τρέχουν από παντού. Απέναντι το σιντριβάνι "τζακούζι" απορρυθμίζεται και πετάει ξαφνικά το νερό ψηλά η πάνω στα αυτοκίνητα με κίνδυνο να τρομάξει κάποιος οδηγός και να έχουμε ατύχημα. Γενικά η περιοχή γεμίζει νερά από τα συντριβάνια που τα πετούν έξω, από τις βάνες που έχουν διαρροές και από το σύστημα ποτίσματος που έχει ξεχαρβαλωθει. Στο παρκακι κάθε πρωί που ανοίγει το πότισμα, πετάγονται νερά από δύο σημεία που έχουν σπάσει οι σωλήνες και το πάρκο γίνεται λίμνη. Τα νερά μεταφέρουν τα χώματα στο δρόμο και έχουν γεμίσει τα φρεατια χώμα μέχρις επάνω. Δίπλα δε από τα φρεατια έχουν φυτρώσει πάνω στο δρόμο χορτάρια που ευτυχώς (!!!) όταν κόβουν το γκαζόν κόβουν και αυτά (ναι τα χόρτα πάνω στο δρόμο!). Ολα αυτά γίνονται σχεδόν καθημερινά, όχι μία φορά το τρίμηνο π.χ. Περνανε κάτι μάστορα αλλα τίποτε δεν διορθώνεται. Μάλλον κάποιοι γράφουν μεροκάματο η παίρνει εργολαβίεςτο συναφι. Η επιλογή των δέντρων έγινε στο ποδαρι με αποτέλεσμα τα μισα να εχουν μπει μέσα στα μπαλκόνια μας και τα άλλα μισά που είναι τελείως κοντά να μπαίνουν μέσα στα μάτια μας! Και ΝΑΙ, έχουμε απευθυνθεί σε αρμόδιους. Μαε έχουν.... τα γνωστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.