Τον Οκτώβριο του 1935 η στρατηγάρα ο Κονδύλης κατέλαβε την εξουσία. Μαγκιά. Και με μαϊμού δημοψήφισμα ξανάφερε τον βασιλιά. Άλλη μαγκιά αυτή. Όσοι στρατιωτικοί θέλουν να σώσουν την πατρίδα, όμως όχι από εξωτερικό εχθρό, είναι φαιδροί. Τύποι επιθεωρησιακοί. Γραφικοί. Άτομα της πλάκας. Και όσο περισσότερα γαλόνια έχουν τόσο περισσότερο μαλάκες είναι. Και με γνήσιο δημοψήφισμα ο κόσμος θα έλεγε «Ναι» να επιστρέψει ο βασιλεύς Γεώργιος. Τι, όμως, να περιμένεις από έναν καπετάν χάλια καραβανά.
Τον Ιανουάριο του 1936 το κόμμα του Ιωάννη Μεταξά πιάνει ποσοστό Σύριζα στις παλιές ''καλές'' του εποχές, λιγώτερο από 4%. Στον Μεταξά δίνει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση ο βασιλιάς Γεώργιος, διότι δεν τα βρίσκουν τα κόμματα, να συνεργαστούν κυβερνητικά. Φοβερό! Ο Μεταξάς κάτι μεταξύ Ανέλ του Καμένου και της επίσης πρώην Δημάρ του Κουβέλη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης απ’ όλα(!) τα άλλα τα κόμματα και στη συνέχεια καταργεί Βουλή, κλείνει το μαγαζί για πέντε μήνες.
Τον Μάιο του 1936 γίνονται διαδηλώσεις εργατών και εύκολα, πολύ εύκολα ο Μεταξάς, μία φάτσα κάτι μεταξύ γυμνασιάρχη και εφοριακού, κάνει δικτατορία. Σα σήμερα 4 Αυγούστου το 1936 αρχίζει η μεταξική περίοδος, η επόμενη δικτατορία έγινε μετά από τρεις δεκαετίες, το 1967. Ευτυχώς, σήμερα είμαστε στην Ευρώπη και δεν κινδυνεύουμε από κανέναν Κονδύλη, Μεταξά, Παπαδόπουλο. Μετά τη μεταπολίτευση μας πηδάνε αντιδικτατορικοί, με τη συναίνεση του λαού.
Να την περάσουμε στο ντούκου αυτή την ημέρα μνήμης, την 4η Αυγούστου, που μας παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε στρατιωτική δικτατορία, εκείνη του 1936. Να μπούμε στο ψητό. Χούντα τον Απρίλιο του 1967, δηλαδή μόνον 31 χρόνια μετά απ’ εκείνη του Ιωάννη Μεταξά. Και μόλις 18 χρόνια μετά το τέλος του Εμφύλιου. Υπ' όψιν ότι πριν το 1936 προηγήθηκαν κι άλλα κινήματα στρατιωτικών. Από το 1974 έχει να γίνει δικτατορία στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι...πρόοδος. Όχι, βέβαια.
Αν δεν ήταν η Ελλάδα μέλος της Ενωμένης Ευρώπης με τίποτα δεν τη γλυτώναμε άλλη μία χούντα. Είναι αδιανόητη η δικτατορία στην Ευρώπη. Με την πείνα, όμως, που έχει πέσει, μάλιστα με κυβέρνηση αριστεράς, όλο κάποιοι υπερπατριώτες καραβανάδες θα την είχαν κάνει μια βραδιά με φεγγάρι. Το χειρώτερο; Σε σύγκριση με το 1936 και το 1967, μεγαλύτερο θα ήταν το ποσοστό του κόσμου που θα επιθυμούσε μία «πρωτοβουλία» αξιωματικών να καταργήσουν τον κοινοβουλευτισμό. Ακριβώς. Ποιοι και πόσοι θα έκαναν την πλάκα τους με διαδηλώσεις στους δρόμους αν θα έβγαιναν τα τανκ από τα στρατόπεδα, για να σώσουν πάλι την Ελλάδα μας;.
https://apodytiriakias.gr
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή