Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Κείμενο-πλατφόρμα του Διονύση Τεμπονέρα για «Επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς»

 





Υπέρ της επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς και κοινωνικούς όρους τάσσεται ο Διονύσης Τεμπονέρας, με κείμενο-πλατφόρμα που ανάρτησε το πρωί της Πέμπτης στο f/b, γνωστοποιώντας πως δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

"Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως τον γνωρίσαμε, έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο και έχει έρθει η ώρα, για μια «Νέα Αρχή». Έγκαιρα είχαμε επισημάνει, ότι η διενέργεια της προεδρικής εκλογής τον Σεπτέμβριο κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα ακόμα μοίρασμα της εσωκομματικής «τράπουλας», που θα αφήσει έξω τον λαϊκό-κοινωνικό παράγοντα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για την πολιτικοποίηση κάθε διαδικασίας, για την ενεργοποίηση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για το άνοιγμα των μεγάλων συζητήσεων, για τις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής, μακριά από τις αντιθέσεις και τις διαιρέσεις του χθες.

Η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν έχει νόημα, μόνο όταν το όραμα, οι προοπτικές και η στρατηγική που θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι, εντάσσονται στη ευρύτερη ανάγκη για την επανίδρυση του φορέα και την συγκρότηση της νέας, μεγάλης, σύγχρονης Αριστεράς.

Για αυτό το λόγο, σεβόμενος όλους τους συντρόφους μου, δεν τοποθετούμαι υπέρ κάποιας υποψηφιότητας για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναμένοντας την πολιτική εκείνη πλατφόρμα, που θα εκφράζει την παραπάνω ιστορική, κατά την άποψή μου, αναγκαιότητα", αναφέρει χαρακτηριστικά στην παρέμφασή του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τα μέλη να προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές, ώστε" η μαζική συμμετοχή, πρέπει να νομιμοποιήσει στην συνείδηση της κοινωνίας, όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά της νέας ηγεσίας, αλλά να εκφράσει την ανάγκη για ένα «νέο ξεκίνημα».

Συνεπώς, καλώ προσωπικά όλους τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και όλους τους δημοκράτες πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής, του Σεπτεμβρίου". 

 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας θέτει θέμα εκλογής ξανά προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επανίδρυσή του, από τη συνεδριακή βάση, και Γραμματέα από το Συνέδριο, ενώ παρουσιάζει και την πολιτική του πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ:

Επανίδρυση με όρους πολιτικούς και κοινωνικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.