Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Θόδωρος Καστρινός : Υπάρχουν "Δήμαρχοι"... και .... Δήμαρχοι!

 




Υπάρχουν "Δήμαρχοι"...
και .... Δήμαρχοι!
Χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ για τα φροντιστήρια και τα πανάκριβα ξενόγλωσσα φροντιστηριακά βιβλία θα μπορούν από την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά των πιο αδύναμων οικογενειών της Πάτρας να μαθαίνουν οποιαδήποτε ξένη γλώσσα επιλέξουν, μετά από ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εκπόνησε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας και μεμονωμένα φροντιστήρια.
Συγκεκριμένα, ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.
Η επιλογή θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
.....
Αποκαλυπτική ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η έγκριση προμελέτης για έργα ανάπλασης στο Έλος της Αγυιάς.
Όπως ειπώθηκε, η οριστική μελέτη (γίνεται από στελέχη του δήμου) θα είναι έτοιμη αρχές φθινοπώρου ώστε άμεσα να ξεκινήσει η ανάπλαση καθώς υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις 3 εκ. ευρώ.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου Χρ.Κορδά, ότι για τέσσερις μόνο μελέτες του 2006 (μεταξύ αυτών και για το Έλος) ο δήμος , δηλαδή οι πατρινοί, πλήρωσαν 5.500.000 ευρώ σε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, αλλά δεν έγινε κανένα έργο !
Οι μελέτες αυτές αφορούσαν: Το παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το Έλος, τις αποθήκες ΑΣΟ και το ανοικτό θέατρο στο Ριγανόκαμπο (τα τρία πρώτα, είναι έργα που τώρα έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης).
Εδώ, όμως, τίθεται κι ένα άλλο βασικό ερώτημα: Γιατί όλες οι μελέτες είχαν ανατεθεί σε ιδιώτες, την ίδια στιγμή που ο δήμος έχει στο δυναμικό του 130 μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων και άρα υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν αδάπανα για το δήμο ; Και γιατί επί δημαρχίας Πελετίδη όλες οι μελέτες γίνονται από το επιστημονικό προσωπικό του δήμου, ενώ πριν σπανίως συνέβαινε αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.