Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Κοιτα να μαθαίνεις : Πέρσι φώναζε ο πρόεδρος , φέτος ¨¨ξύπνησαν ¨¨στο Επιμελητήριο

 

 

 



Το Φθινόπωρο του 2022 έλαβε χώρα στην πλατεία Ελευθερίας η έκθεση  «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας» .Άπαντες οι εκπρόσωποι φορέων και αυτοδιοίκησης έσπευσαν να χαιρετήσουν την εκδήλωση , να την επισκεφθούν να φωτογραφηθούν με τους διοργανωτές, να πιουν μια ράκη και να χορέψουν πεντοζάλη που λεει ο λόγος . Μονη παραφωνία ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου κ Παναγιώτης Καρίπογλου ο οποίος είχε επισημάνει οτι η έκθεση μόνο κρητικών προϊόντων δεν ήταν αφού υπήρχαν προϊόντα από πολλές άλλες περιοχές ( π.χ χαλβας Φαρσαλων ).Ενω μετέφερε και καταγγελίες οτι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στην έκθεση ασκούσαν και πλανόδιο εμπόριο στα χωριά . Τότε ουδείς αντέδρασε. Φετος η έκθεση ξανάρχεται και φαίνεται οτι στο Επιμελητήριο με καθυστέρηση ενος χρόνου ξύπνησαν. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου λοιπόν κ Μαλλιαρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικου συμβουλίου Σερρών και αναφέρει οτι <<Καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης γίναμε αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών ότι η συγκεκριμένη έκθεση κάθε άλλο παρά έκθεση ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ήταν >>

<<  Πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών γι’ αυτό και τονίζουμε πως θα παρακολουθούμε στενά το συγκεκριμένο θέμα. Ευελπιστούμε αν αποφασίσετε και φέτος να διαθέσετε χώρο για τη συγκεκριμένη έκθεση, αυτή να γίνει με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες>> 

Τώρα γιατι περσι ενω είχαν καταγγελίες δεν μιλήσαν ας τους ρωτήσουν τα μέλη τους  

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

 ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ήταν, καθώς σ’ αυτή συμμετείχαν και πωλούσαν τα προϊόντα τους πολλές επιχειρήσεις όχι αποκλειστικά από την Κρήτη, όπως κανονικά προβλεπόταν, αλλά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό όπως καταλαβαίνετε θέτει σοβαρά ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και αποτέλεσε πλήγμα για τις σερραϊκές επιχειρήσεις που πέρσι διαπίστωναν πως Σερραίοι καταναλωτές προμηθεύονταν κατά κόρον προϊόντα από τη συγκεκριμένη έκθεση, τα οποία ΔΕΝ ήταν κρητικά.
Αναγνωρίζοντας τη διάθεσή σας για εξωστρέφεια και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τις σχέσεις και την επικοινωνία με άλλες περιοχές της χώρας, δηλώνουμε πως αν αποφασίσετε να φιλοξενηθεί στην πόλη μας για δεύτερη χρονιά η συγκεκριμένη έκθεση, αυτή θα πρέπει να γίνει με αυστηρούς όρους και κανόνες. Θα πρέπει δηλαδή να διασφαλίσετε πως θα είναι πραγματικά έκθεση ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και όχι μια καλή ευκαιρία να παρεισφρήσουν σ’ αυτή επαγγελματίες από άλλες περιοχές, εκμεταλλευόμενοι τον… τίτλο της έκθεσης.
Μάλιστα, δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να βοηθήσουμε στη διαπίστωση αν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν όντως ως έδρα την Κρήτη, ζητώντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τα Επιμελητήρια της περιοχής.
Πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των Σερραίων επιχειρηματιών γι’ αυτό και τονίζουμε πως θα παρακολουθούμε στενά το συγκεκριμένο θέμα. Ευελπιστούμε αν αποφασίσετε και φέτος να διαθέσετε χώρο για τη συγκεκριμένη έκθεση, αυτή να γίνει με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες. Δηλώνουμε δε, πως αν διαπιστωθούν και πάλι παρατυπίες θα παρέμβουμε, όπως επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος.
Με την παράκληση να διαβαστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.
Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Μαλλιαράς
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.