Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Πανσερραικος : Εξαιρετική εμφάνιση , αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη

Στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, στο άδειο λόγω της περσινής τιμωρίας Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός υπέφερε από τον πεισματάρη Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, όμως έστω και εξαιρετικά δύσκολα, η... δουλειά έγινε με το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όλο το ματς με παίκτη παραπάνω, αφού στο 2' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Χάγεκ, όμως δημιουργικά και πάλι ήταν πολύ κάτω του αναμενόμενου, παίζοντας έτσι με τη φωτιά για πολλή ώρα. Στο 54' μάλιστα παραλίγο να... καούν, αφού ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι, όμως ο Άλεξιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Τελικά, τη λύση για την ομάδα του Μαρτίνεθ έδωσε στο 63' ο Μπιέλ με ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής από πάσα του κορυφαίου του αγώνα, Ροντινέι, πετυχαίνοντας το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς. Στο φινάλε (86'), ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι και ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα, για το τελικό 2-0. Ντεμπούτο για τον Γκουστάβο Σκάρπα που ήταν ορεξάτος αλλά αναποτελεσματικός.

Με παίκτη παραπάνω από τα... αποδυτήρια ο Ολυμπιακός

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, η φάση του 2ου λεπτού με την αποβολή του Χάγεκ δεν άφησε περιθώρια στον Πανσερραϊκό για να βγάλει στο γήπεδο το όποιο επιθετικό πλάνο μπορεί να είχε, αρκούμενος σε μια μαζική άμυνα και ψάχνοντας όποια ευκαιρία για κάτι καλό στον κενό χώρο. Ο Ολυμπιακός με παίκτη παραπάνω βρέθηκε αμέσως και έμεινε εκεί ως το τέλος σε θέση επίθεσης, πίεσε ασφυκτικά και είχε σταθερά τη μπάλα στα πόδια σε συντριπτικό ποσοστό, γύρω στο 70%. Ωστόσο έγινε γρήγορα ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, με τους Μπιέλ και Μασούρα στα άκρα να χαλάνε περισσότερες φάσεις από όσες έφτιαχναν και τον Καρβάλιο να είναι άφαντος, ενώ ελάχιστες βοήθειες έδιναν για πολλή ώρα και τα κεντρικά χαφ. 

Όπως προαναφέρθηκε, η φάση του 2ου λεπτού είναι η πρώτη σημαντική στιγμή του αγώνα. Μετά από ένα λάθος γύρισμα της άμυνας προς τα πίσω, ο Μπιέλ έκλεψε και έφευγε μόνος, ο Χάγεκ τον ανέτρεψε και μετά τον έλεγχο του VAR ο Παπαδόπουλος του έδειξε κόκκινη κάρτα, αφού αρχικά είχε δείξει κίτρινη. Μετά την αποβολή, η εκτέλεση φάουλ του Ισπανού ήρθε στο 5' και πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 8' ο Ολυμπιακός είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαντί βρήκε με κάθετη τον Καρβάλιο, αυτός έπαιξε το 1-2 με τον Μπιέλ και σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει δοκάρι και άουτ. 

Κακή δημιουργία, λίγες φάσεις

Ένα περίπου τέταρτο μετά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο ακόμη φάσεις. Στο 21' ο Ραμόν βρήκε τον Μασούρα από τα αριστερά στην περιοχή, όμως αυτός από εξαιρετική θέση με το αριστερό σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Διπλή ήταν η ευκαιρία του 25', όταν μετά από έξοχη κάθετη του Αλεξανδρόπουλου, ο Μπιέλ έκανε το σουτ, ο Μασούρας έβαλε την προβολή από πολύ κοντά αλλά άτσαλα, με τη μπάλα να γυρνά προς τα πίσω. Στη συνέχεια της φάσης, από σέντρα του Ροντινέι η κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε λίγο έξω. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους υπήρξαν κάποιες ακόμη τελικές, αλλά καμία ιδιαίτερα απειλητική για τις δύο εστίες. Το 45λππτο «βγήκε» με τις τελικές να είναι 11-2 για τον Ολυμπιακό και την κατοχή στο 69% υπέρ του.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία για το 0-1 και... 1-0

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ έκανε τρεις αλλαγές για να αλλάξει την προβληματική δημιουργικά εικόνα της ομάδας του (Ελ Κααμπί, Σκάρπα, Κίνι) ωστόσο ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που βρήκε τη μεγαλύτερη στιγμή του! Ήταν η φάση του 51' όταν μετά από ένα «φτηνό» κόρνερ που παραχώρησε ο Ροντινέι, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Η φάση εξελίχθηκε για ένα τρίλεπτο, όμως όταν η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Παπαδόπουλος τσέκαρε στο βίντεο και είδε ότι στην κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μαντί Καμαρά είχε κάνει χέρι. Στο 54' καταλόγισε την παράβαση, όμως ο Άλεξιτς σπατάλησε την ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Ο Πανσερραϊκός είχε μόλις σπαταλήσει μοναδική ευκαιρία για να απειλήσει για τα καλά πλέον με το «καλημέρα» τον Ολυμπιακό με τη γκέλα της χρονιάς και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωσε γρήγορα. Στο 63' μετά από φάση διαρκείας, ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπιέλ στο ύψος της περιοχής κοντρόλαρε τη μπάλα και με καλό αριστερό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χόβαν για το 1-0 που «ξεκλείδωσε» το ματς για τους Πειραιώτες. 

«Έσβησε» το ματς και το καθάρισε στο τέλος

Από το σημείο του γκολ και έπειτα, η εικόνα του ματς ελάχιστα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παρέμενε γύρω από την περιοχή του Πανσερραϊκού αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις με οργανωμένο ποδόσφαιρο, πέρα από κάποια μακρινά σουτ ή γενικά τραβηγμένες προσπάθειες. Υπήρξαν και πάλι κάποιες τελικές αλλά για πολλή ώρα δεν υπήρχε καθαρή φάση. Τελικά στο 86' ο Ολυμπιακός βρήκε και τη φάση για το 2-0. Ο Πεταυράκης έσπρωξε τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδειξε τη λευκή βούλα. Ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι καλές στιγμές των Ροντινέι και Ελ Κααμπί στις καθυστερήσεις, δεν βρήκαν στόχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ραμόν (46' Κίνι), Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος (58' Φορτούνης), Μ. Καμαρά (76' Ιμπόρα), Καρβάλιο (46' Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Μασούρας (46' Σκάρπα), Ελ Αραμπί.
Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία / 4-2-3-1): Χόβαν, Πεταβράκης, Χάγεκ, Γκοτζαμανίδης, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Στάικος (75' Ουεντραόγκο), Πηλέας (75' Μασκανάκης), Χατζηστραβός (59' Αυλωνίτης), Μούργος (38' Τόμας), Άλεξιτς (59' Γούλερι).
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου)

Λεφτά στην Τράπεζα: Ροντινέι

Ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν ο πιο επικίνδυνος και εν τέλει ο πιο αποτελεσματικός «ερυθρόλευκος» από τη μέση και μπροστά, κάτι που βεβαίως δείχνει και το πρόβλημα του Ολυμπιακού σε αυτό το δημιουργικό κομμάτι στο ξεκίνημα της σεζόν. Από δικό του σωστό γύρισμα ήρθε το 1-0 του Μπιέλ, ενώ γενικότερα δοκίμασε πολλές φορές, συνήθως με επιτυχία το ένας εναντίον ενός, όπως επίσης εκτέλεσε και ο ίδιος κάποιες φάσεις.    

Γίνε Πρόεδρος: Κώστας Φορτούνης

Το όποιο θέμα του Ολυμπιακού στο κομμάτι της δημιουργίας προφανώς και γίνεται πολύ μεγαλύτερο όταν ο Φορτούνης δεν είναι στο γήπεδο. Όταν μπήκε, όλη η ομάδα βελτιώθηκε και κέρδισε μέτρα, με σωστές πάσες και επιλογές. Συμμετείχε και στο 1-0, ενώ φυσικά κέρδισε και το πέναλτι για το 2-0.

Lockdown: Χάγεκ - Άλεξιτς

Ο πρώτος ήταν αυτός που άφησε την ομάδα του με δέκα στο 2ο λεπτό, ο δεύτερος αυτός που έχασε τη μοναδική ευκαιρία για το 0-1, με το πέναλτι στο δοκάρι.

Τελετές «Το Κοράκι»

 

Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του αγώνα, με τον Παπαδόπουλο να έχει και τη βοήθεια του VAR όποτε χρειάστηκε.

Πόση αλήθεια αντέχεις; 

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο Ολυμπιακός είναι ακόμη ανέτοιμος, όπως επίσης και ελλιπής. Ο Σκάρπα πρακτικά μόλις έφτασε, ενώ ακόμη εκκρεμούν και μίνιμουμ δύο μεταγραφές στην επίθεση. Ο Μαρτίνεθ παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι η ομάδα του έχει τη νοοτροπία που θέλει να βλέπει, αλλά πάσχει στις τελικές πάσες και την εκτέλεση. Η ουσία σε αυτό το σημείο της χρονιάς είναι οι προκρίσεις και οι νίκες, που εξασφαλίζουν χρόνο και ηρεμία για δουλειά. Η δουλειά έγινε έστω και δύσκολα και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» πάνε με καλή ψυχολογία στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίτσκι. Πολύ θετική και η εικόνα του Πανσερραϊκού του Γκαρσία που δείχνει ικανός να προκαλέσει... προβλήματα σε αυτό το πρωτάθλημα

 

 https://www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.