Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : Ακομη μια χαμένη τετραετια

 


 

 «Τι αλλαγές ετοιμάζουν στην πίστα Σερρών για να την…. Απογειώσουν»

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη στο Newsauto. (19 Ιανουαρίου 2022)

 «Ως Δήμος δίνουμε μεγάλο βάρος στο κομμάτι του αυτοκινητοδρομίου. Θέλουμε να το εξελίξουμε ακόμα περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που θα δώσουμε βάρος στο management προκειμένου να έχουμε μια πιο επαγγελματική προσέγγιση, όσον αφορά το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Καταλαβαίνετε πως δεν είναι όλοι για όλες τις θέσεις, οπότε ψάχνουμε την καλύτερη πρόταση για να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Θα θέσουμε προδιαγραφές και προϋποθέσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του έργου. Θα υπάρξουν αμοιβές, θα υπάρξουν bonus και φυσικά στόχοι»

Δεν είναι όλοι για όλες τις θέσεις”.


Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, έχει δίκιο. Απλά όταν αναφέρεται σε άλλους. Τότε ανέθεσε στον εαυτό του το ρόλο του Προέδρου του Αυτοκινητοδρομίου. Τον δε σημαντικό ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου σε άτομο, που σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές, “δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να τον ορίσει ουτε ως ειδικό συνεργάτη”.

Στα τέσσερα αυτα χρόνια που διοικεί προσπαθεί να πείσει τους Σερραίους, μέσα από τα μέσα που διαθέτει, ό,τι αγωνίζεται σκληρά, την ώρα που μένει στα λόγια.

Σε μια κοινωνία που συνειδητοποιεί ότι περασαν τέσσερα χρόνια, χόρτασαν λόγια αλλά απο έργα… τίποτα (ή για να μην τον αδικούμε μονο λουλούδια κι αυτά μόνο οσο διέθετε χρήμα).

Είναι περιττό να επαναληφθούν οι αναφορές της συνέντευξης του στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ή οι πρόσφατες για την ολοκλήρωση του νέου Κολυμβητηρίου, που με τα κατα καιρούς λεγόμενα του, έπρεπε ήδη να… κολυμπάμε, ενω δεν εχει ολοκληρωθεί καν η μελέτη.

Τόπος χαμένων ευκαιριών.

Την ώρα που η πορεία του τόπου μας φθίνει διαρκώς, ο σκεπτόμενος πολίτης βλέπει την γειτονική Θεσσαλονίκη να προικοδοτείται διαρκώς για να αναλάβει το διεθνή ρόλο της στην ευρύτερη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ εμείς δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τη σημασία που θα έπρεπε να διαδραματίσει, με την ευρύτερη έννοια, η παιδεία και ο αθλητισμός στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Ο αθλητικός τουρισμός κατέχει ήδη το 12,12% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, ενώ στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες αντιστοιχεί στο 20% του τουρισμού. Ειδικά για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, γίνεται ειδική μνεία καθώς προσελκύει τουρίστες υψηλής μέσης δαπάνης.

Εστιάζοντας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, λόγω του μοναδικού αυτοκινητοδρομίου Σερρών, οχι μόνο στη χώρα , αλλα στα… Βαλκάνια, αξίζει να επισημανθεί, ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οικονομικός αντίκτυπος των αγώνων στην παγκόσμια οικονομία αγγίζει τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι στα αγωνιστικά event παγκοσμίως ανέρχονται σε 2,7 εκατομμύρια άτομα, (συμμετέχοντες, διοργανωτές, υπεύθυνοι πίστας, αγωνοδίκες και οι εθελοντές), χωρίς να υπολογίζονται οι θεατές!!!. Κάθε χρόνο διεξάγονται 60.700 αγώνες σε 7.200 εγκαταστάσεις και πίστες.
Εμείς έχουμε το μοναδικό (ακόμη) αυτοκινητοδρομιο σε όλη την Βαλκανική, το οποίο και αυτό έχει συμπεριληφθεί στα λόγια και όχι έργα του Δημάρχου Αλεξάνδρου Χρυσαφη.

Όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος. Και στην πολιτική κάθε καινούργια αρχή προέρχεται από το τέλος κάποιας άλλης αρχής.
Ο Δήμαρχος Σερρών , είχε το χρόνο, μια ολόκληρη τετραετία διοίκησης, με μια πολιτικά φιλικη Περιφέρεια, μια φιλική Κυβέρνηση και εναν “μεγάλο Σύμμαχο” (οπως αυταρεσκα διατείνονταν ο Δήμαρχος) σε ενα καίριο υπουργείο (Υποδομών).

 Είχε την ευκαιρία και την ευθύνη.

Ευκαιρία να αξιοποιήσει και κυρίως να προάγει την κληρονομιά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Η αδράνεια ή η ανικανότητα να αντιληφθεί πραγματικά τις δυνατότητες συμβολής του αθλητισμού και να την αξιοποιήσει ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής δοκιμαζόμενης οικονομίας τον χαρακτηρίζουν.

Συνεχίζεται…

 

 

 ΑΡΘΡΟ του Νικολάου Κουφοτόλη (υπ. Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ-Νέα αρχή” -Βασίλης Τερζής)

2 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο κύριε Κουφοτολη. Ανέδειξε τα κούφια, τα ψεύτικα και πολλά λόγια του Χρυσάφη και την απραξία του σε όλο της το μεγαλείο. Εκτός από το αυτοκινητοδρόμιο υπάρχουν πολλα παρόμοια θέματα που μπορείς να δημοσιεύσεις και να αποκαλύψεις στους Σερραίους δημότες την πολιτική γύμνια και το μηδενικό έργο του Δημάρχου της λεζάντας Χρυσάφη. Οι Σερραίοι δημότες πρέπει να ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση του Δήμου Σερρών, για να μην παραπλανηθουν στις δημοτικές εκλογές και να έχουμε μια νέα χαμένη δημαρχιακή θητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλους όσους βόλεψε στο ΔΣ του αυτοκινητοδρομίου ήταν με αντάλλαγμα να είναι υποψήφιοι 'η αυτοί 'η τα παιδιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.