Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Μπαχαρόπουλος και Γάλλος θα σώσουν την δημοτική αρχή ????

 


 

Ο δήμος Αμφίπολης είναι στην κατηγορία των δήμων που λόγω του μικρού εκλογικού σώματος ( 7.700 είχαν ψηφίσει στις αυτοδιοικητικες του 2019 , 6600 στις εθνικές του 2023 ) το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών κρίνεται στις λεπτομέρειες ή αν θέλετε σε λίγες εκατοντάδες ψήφους .

Δύο θα είναι οι διεκδικητές ο δήμαρχος Στέργιος Φράστανλης και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μελίτος . Με την δημοτική αρχη να έχει μηδενικό έργο και μάλιστα σε καίρια πόστα αντιδημάρχων ,πρώην συνεργάτες του Κώστα Μελίτου .Έχει ακυρώσει  το αφήγημα των εκλογών του 2019 οτι ο τότε δήμαρχος ήταν λίγος .Καθώς σε μεγάλη μεριδα των δημοτών είναι πεποίθηση πλέον οτι ( για την περιοδο 2015  - 2019 ) μάλλον έφταιγαν οι επιλογές προσώπων που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης των θέσεων που τους δόθηκαν  παρα ο δήμαρχος .

Πλέον η δημοτική αρχή προσβλέπει οχι στην ψήφο των δημοτών  στην βάση αξιολόγησης του έργου της ( εδώ το παιχνίδι είναι χαμένο ) .Αλλά σε συμμαχίες με άλλους πρώην υποψηφίους ή σε αδύνατες υποψηφιότητες μεν ,οι οποίες ομως θα λειτουργήσουν ως ( επι της ουσιας ) ως πολιτικο  στήριγμα αφου θα απορροφήσουν μέρος της δυσαρέσκειας .Αφαιρώντας ποσοστό από τον κύριο αντίπαλο που είναι ο κ Μελίτος . Ο  κ Πετρίδης έχει δηλώσει εδώ και καιρό οτι δεν θα είναι υποψήφιος . Οτι και να στηρίξει δεν μπορεί να επηρεάσει και μεγάλο αριθμό από όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους το 2019 . Ο κ Γαλλος προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του αν και φήμες κάνουν λόγο οτι είναι κοντα στην παράταξη του δημάρχου .Κλειδι των εκλογών ο κ Μπαχάρης Μπαχαροπουλος ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη Φραστανλη εδω και καιρο εκφράζοντας την διαφωνια για μια σειρα ζητημάτων . Εχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος . Μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα του δεν δείχνει να μπορεί να είναι νίκης .Αν επιμείνει να είναι υποψήφιος θα έχουμε μια τρίτη αδύνατη ( πολιτικά ) υποψηφιότητα η οποία πιθανόν να ωφελήσει ( αντίθετα από τις προθέσεις του κ Μπαχαρόπουλου ) την δημοτική αρχή .Αφού θα στείλει τις εκλογές στον β γύρο  .Ενω με μη υποψηφιότητα Μπαχαροπουλου θα τελειωσουν την α Κυριακή μην ξεχνάμε οτι απαιτείται 43% 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.