Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Δήμος Σερρών : Ένα μύθο θα σας πω…

 




Έξι μήνες πριν, σε δημοσίευση μου με τίτλο ‘Μισές αλήθειες….ολόκληρα ψέματα’ είχα αναφέρει :

«…….Θέλοντας να συμβάλλω στην ποικιλομορφία των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ήταν επιβεβλημένο να μας πληροφορήσει η Δημοτική Αρχή, και για ένα άλλο πρώτιστα ηθικό θέμα.

Πόσες προσλήψεις, κάθε κατηγορίας, πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία, που αφορούσαν στο στενό οικογενειακό κύκλο, μελών του ΔΣ, πρώτιστα της Αντιπολίτευσης, ακρωτηριάζοντας με αυτό τον τρόπο τη φωνή της».


Ξαφνικά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα, όσο αφορά αυτό το θέμα. Σκεπτόμενοι ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιη-θούν με ευθύνη και φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, έθεσαν θέμα Επιτροπής και κριτηρίων. 

 

Μόνο που για κάτι τέτοιο δεν «πάλεψαν» στη διάρκεια της τετραετίας, όσο αφορά τις τοποθετήσεις που έγιναν.

Είναι προφανές ότι κριτήριο τους ήταν το προσωπικό συμφέρον και η διανομή θέσεων δεν κάλυψε το αδηφάγο ένστικτο τους.


Η ανακάλυψη εκ των υστέρων γεγονότων για τα οποία συνέβαλαν με τη δράση ή την ανοχή τους, στην πλούσια ελληνική γλώσσα, καλείται «πολιτική αλητεία». 

 

Εκτός αν κάνουμε την παραδοχή ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απλά παρίστανται στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Δυστυχώς τα όρια μεταξύ γελοιότητας και ανεπάρκειας είναι δυσδιάκριτα.

Επομένως η μόνη λύση για τους μαθητευόμενους ακροβάτες είναι να απαλλάξουν οικειοθελώς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ από την παρουσία τους.


Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι ταγοί της σωτηρίας του ΔΗΜΟΥ, δεν ανατρέχουν στις γραφές. 

 

Προφανώς γιατί θα πρέπει να τις διαβάσουν και εν συνεχεία να ερμηνεύσουν την ολιγωρία τους.

Ας μελετήσουν προσεκτικά κάποιες εκ των αποφάσεων, όσο αφορά τις προσλή¬ψεις στο ΔΗΜΟ, και εν συνεχεία κοιτώντας τον καθρέπτη τους, ας πράξουν το αυτονόητο. Το ζητούμενο είναι ότι ο ΔΗΜΟΣ θα πρέπει να αναπνεύσει, εγκατα¬λεί¬¬ποντας άρρωστες πρακτικές και νοοτροπίες


ΥΓ. Μελετάται τας γραφάς ……(ΑΔΑ)
ΨΒΝΧΩ10-ΗΘΖ

628ΥΩ10-1ΚΘ
664ΨΩ10-ΝΘ4

ΨΨ7ΗΩ10-4Ρ0
9Ο7ΙΩ10-Π3Σ

ΡΦΘ7Ω10-Ρ8Ρ

  Κώστας Σαραφίδης Οικονομολόγος

1 σχόλιο:

  1. Η αντιπολίτευση του Δήμου Σερρών έχει τεράστια ευθύνη για τα όσα απαράδεκτα πράττει η ανεπαρκής δημοτική αρχή του Χρυσάφη. Ο Χρυσάφης κάνει αυτά που κάνει λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης, αλά και της δυναμικής στήριξης που έχει από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών Φωτιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.