Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Βαρβάρα Μητλιαγκα : Ώρα να μιλήσουμε και για τις αυτοδιοικητικες εκλογές


 

 

 

 

Οι Εθνικές Εκλογές φτάνουν αισίως στο τέλος τους και τη σκυτάλη παίρνει σιγά-σιγά η αναμέτρηση του Οκτωβρίου για την τοπική Αυτοδιοίκηση. Άλλα μεγέθη, άλλη λογική, άλλες νοοτροπίες. 


Είναι η ευκαιρία κάθε τοπικής κοινωνίας να σχεδιάσει και να διεκδικήσει μια καλύτερη καθημερινότητα, μια ανθρώπινη πόλη, ζωντανά χωριά, με ποιότητα ζωής για τους δημότες και αποτελεσματική διαχείριση στα καθημερινά προβλήματα. 


Για να πετύχουμε ως κοινωνία όμως πράγματα, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας: ο Δήμος δεν είναι ούτε γραφείο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, ούτε γραφείο ευρέσεως εργασίας, ούτε ευκαιρία τακτοποίησης ημετέρων, ούτε πεδίο ανάπτυξης της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. 


Ο Δήμος είναι πεδίο σχεδιασμού, συμμετοχής, προσφοράς και ευθύνης. Ευθύνης για το μέλλον των παιδιών μας και των νέων.


Πολύ ωραία και θεωρητικά ακούγονται όλα αυτά θα μου πει κάποιος. Κι όμως, αν δεν ξεκινήσουμε από την -έστω μικρή -αλλαγή της νοοτροπίας αυτής δυστυχώς δεν πάμε πουθενά!
Γιατί ο τόπος μας, αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα, θα συνεχίσει να είναι από τους τελευταίους!
Καλημέρα με κάποιες πρωινές σκέψεις και προβληματισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.