Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Δήμος Σιντικής : ¨¨Η εμμονή ¨¨ του Αγίου Σιδηροκάστρου

 


 

Κείμενο Παναγιώτης Σαββίδης

Μου εξηγούσε τοπικός ιερέας πως η εμμονή του «Άγιου» Σιδηροκάστρου με την ΛΑΦ, έχει αποκλειστικά λόγο με το πάθος του να ανεβαίνει στα επισκοπικά γραφεία από κλίμακα (σκαλιά) στρωμένη με μεγάλα βαθυκόκκινα παχιά χαλιά. Τη ματαιοδοξία δηλαδή ενός ανθρώπου -θεωρητικά Του Θεού- την πληρώνει ο τόπος.
👉Και επειδή ξεκίνησε ήδη τις εργασίες με διαδικασίες fast track το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας, δεν προβληματίζεται με τον τρόπο που ο "Άγιος" διαχειρίζεται τα έσοδα και το ταμείο της μητρόπολης ; Tα deal που κλείνει με εργολάβους και συνεργεία για τα οποία βέβαια δεν δίνει πουθενά λογαριασμό ;
👉 Ανακαινίσεις με "ξένα ... κόλλυβα"-όπως λέει ο λαός- είναι πανεύκολες. Έως σήμερα ο ίδιος έχει διαθέσει και ένα ευρώ από την περιουσία του για τις express ανακαινίσεις που συνηθίζει ; Θυμίζω τον αείμνηστο Σερρών Μάξιμο που διέθεσε ΟΛΗ την περιουσία του για να κτιστεί το κόσμημα "Μαξίμειο" στο κέντρο της πόλης.
👉Εάν "Άγιος" Σιδηροκάστρου ενδιαφερόταν περισσότερο για το πνευματικό του έργο και όχι για τo πως θα ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία και πως θα γεμίσει ευρώ το ταμείο της μητρόπολης, θα είμασταν σίγουρα ως τοπική κοινωνία ένα σκαλί ψηλότερα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.