Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Π.Ε Σερρών : Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

 





Επί ποδός βρίσκονται η Αντιπεριφέρεια Σερρών και όλοι οι Δήμοι στην Π.Ε Σερρών, σχετικά με την οργάνωση για την ομαλή διενέργεια των εθνικών εκλογών της 21ης Μάϊου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σε 472 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα μπορέσουν οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής ενώ τρία είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών στο 19ο Δημοτικό σχολείο Σερρών.

Στο Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας θα υπάρχει ένα εκλογικό Τμήμα όπου αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα συνολικά 345 άτομα (κρατούμενοι και υπάλληλοι).

ΣΕΡΡΕΣ: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται στους 221.143 ενώ και 2825 Σερραίοι που μένουν σε άλλες πόλεις της χώρας , θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από την πόλη που διαμένουν σε οχτώ αμιγή και τρία μεικτά τμήματα. Στον Δήμο Σερρών θα υπάρξουν 147 εκλογικά τμήματα.

Οι Δήμοι παρέλαβαν χθες Πέμπτη το υλικό και ήδη από σήμερα Παρασκευή δηλώνουν παρουσία οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Διοικητήριο και στο Πρωτοδικείο Σερρών, χωρίς – μέχρι στιγμής – να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στο υλικό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους συγκαταλέγεται και tablet διότι μέσω αυτού θα γίνεται ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως πιλοτικά εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και τώρα καθιερώνεται. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

 

 https://olanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.