Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Δήμος Βισαλτιας : Αθλητική εκδήλωση προσανατολισμού (orienteering) στη Νιγρίτα

 





Ο σύλλογος αθλητικού προσανατολισμού Σερρών “Ο-Σίρις” με την υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας, διοργανώνει αθλητική εκδήλωση προσανατολισμού (orienteering) την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στη Νιγρίτα.

 

Το σημείο συγκέντρωσης (γραμματεία) θα είναι η πλατεία μπροστά από το δημαρχείο της Νιγρίτας επί της οδού Ηρώων.
https://goo.gl/maps/SgSYJnqR5iZdhzs56

Θα υπάρχουν 3 διαδρομές:

  • Δ(1), beginners, [1,2km, 6c, + 25m] προτείνεται για αρχάριους, συνοδευόμενα παιδιά & μαθητές
  • Δ(2), short, [2,3km, 11c, + 55m] μέτριας δυσκολίας
  • Δ(3), Score, Ελεύθερη επιλογή 14 σημείων, μαζική εκκίνηση στις 11:00, διάρκεια 40’

Ο σχεδιασμός των διαδρομών καθιστά την εκδήλωση ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πρώτη φόρα τον προσανατολισμό, χωρίς να υπάρχει φόβος μήπως χαθούν ή δεν τα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους. Στην διαδρομή Score, ο σκοπός του συμμετέχοντα είναι να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους εντός του προβλεπόμενου χρόνου (40’). Τα πιο απομακρυσμένα σημεία ελέγχου δίνουν περισσότερους πόντους. Προσοχή όμως! Για κάθε λεπτό καθυστέρησης πλέον των 40’ αφαιρείται ένας βαθμός. Για παράδειγμα εάν κάποιος τερματίσει σε 50’ θα του αφαιρεθούν 10 πόντοι. Ο τερματισμός σε μικρότερο χρόνο των 40’, δεν δίνει ποινή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, κερδίζει αυτός που έχει μικρότερο χρόνο. Η διαδρομή Score είναι η πιο απαιτητική εκ των τριών.

Για να λάβει κάποιος μέρος θα πρέπει να προεγγραφεί έως και την Πέμπτη το βράδυ, 30 Μαρτίου. Το αντίτιμο συμμετοχής (4€) θα καταβληθεί επί τόπου. Ο κάθε χάρτης αντιστοιχεί σε έως 2 άτομα. Για παράδειγμα σε έναν γονέα και το παιδί του. Για τους μαθητές όλων των βαθμίδων (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) από την γύρω περιοχή, η συμμετοχή θα κοστίσει 2€/άτομο.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε στείλτε e-mail στο
sirisoc@proton.me γράφοντας : Όνομα, Επώνυμο, Διαδρομή και Κιν. τηλέφωνο.

Το “χρονικό παράθυρο” των εκκινήσεων θα είναι από τις 11:00 έως τις 12:00. Στην διαδρομή Score θα γίνει μαζική εκκίνηση στις 11:00 ακριβώς. Όσοι/ες σκοπεύουν να συμμετέχουν σε αυτή την διαδρομή, θα πρέπει να προσέλθουν στην γραμματεία τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:30.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πυξίδα (ή smartphone με πυξίδα) όπως και στυλό ή μολύβι γιατί θα χρειαστεί να γράψουν. Επίσης θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο συγκέντρωσης από τις 10:00 ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για την δραστηριότητα και να ενημερώνονται για τον αγωνιστικό προσανατολισμό (orienteering).
Στις 13:00 περίπου θα γίνουν οι βραβεύσεις των τριών πρώτων θέσεων της κάθε διαδρομής, όπου θα δοθούν δωράκια από τοπικούς παραγωγούς και χορηγούς.

Προσοχή 
Για την ασφάλεια όλων και την εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης ακολουθούμε τις οδηγίες της διοργάνωσης, τηρούμε τον ΚΟΚ κατά την κίνηση πλοήγησης και δηλώνουμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ συμμετοχή.
Τα παιδιά οφείλουν να έρθουν με συνοδεία κηδεμόνα.
Επίσης, ο σύλλογος “Ο-Σίρις” δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην εκδήλωση. Σε περίπτωση άσχημου καιρού η δράση θα μετατεθεί για την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.