Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Δήμος Σερρών : Η απόφαση για τον διαγωνισμο των LED

 


 

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Σερρών με απόφαση  Κηρύσσει οριστικό ανάδοχο του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων, για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση, Αυτοματοποίηση και Διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) στον Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 6.511.215,59€ χωρίς ΦΠΑ, τον οικονομικό φορέα ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΤΕ Α.Ε. - GLOBILED Μ.
ΕΠΕ, με συνολική οικονομική προσφορά 7.793.432,35€ πλέον ΦΠΑ, γιατί κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατακύρωσης ορθώς και εμπροθέσμως.

 

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:

 
α) κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, επισημαίνοντας ότι : “Ψηφίζω αρνητικά στην έγκριση των πρακτικών του διαγωνισμού για τα LED, με συνέπεια και σε συνέχεια της στάσης που έχω κρατήσει και εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός που εκπροσωπώ στην Ο.Ε. για το θέμα του διαγωνισμού οδοφωτισμού, συνεχίζω να εκφράζω την αντίθεσή μου στην δέσμευση των τελών οδοφωτισμού για 12 χρόνια και την παραχώρηση τους σε ιδιώτη, χωρίς να έχει κριθεί επαρκώς η λύση της σταδιακής αναβάθμισης του δικτύου με ίδια μέσα, η  οποία είναι συμφερότερη για το Δήμο. Πόσο μάλλον που στον διαγωμισνό συμμετείχε τελικά μόνο 1 σχήμα εταιρειών, το οποίο και προσέφερε μηδαμινή έκπτωση.

 β) κ. Ηλίας Γκότσης, επισημαίνοντας ότι: “ Όσον αφορά την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έχω να πω τα εξής : 

1) Αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής από έμπειρο υπάλληλο Π. Ε. του Δήμου σε διενέργεια διαγωνισμών.

2) Θεωρώ, από την επαφή που είχα με τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού, ότι εξετάστηκε ο φάκελος ενδελεχώς και με συνεχή επικοινωνία με τεχνοκράτες σε θέματα ερμηνείας και
εφαρμογής όρων του διαγωνισμού. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι τυγχάνουν της εμπιστοσύνης μου

Αναφορικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας και την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του διαγωνισμού.
Όμως, εμμένω σταθερά στην πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και γι' αυτό δίνω αρνητική  ψήφο, αναγνωρίζοντας βεβαίως την αναγκαιότητα υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, λόγω της επικείμενης ενεργειακής κρίσης και των προβλημάτων που ανέκυψαν από αυτήν σε οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

δειτε την αποφαση 

 

3 σχόλια:

  1. Συνέχεια στο έργο ¨ όταν το αυτονόητο γίνεται πολιτική¨
    Έργο υποδομής η λάμπα 9εκ. € ;
    Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με τηλεδιαχείρηση κόστους 9 εκ. € με δέσμευση των ανταποδοτικών τελών εσόδων του Δήμου για 10 έτη έως την αποπληρωμή τους. Δηλαδή , όση και η διάρκεια ζωής των φωτιστικών LEDS διότι μετά σβήνουν.
    Αντιθέτως με σταδιακή χρηματοδότηση και με υπεύθυνο και σταθερό χρονοδιάγραμμα ιδίων πόρων, το όφελος θα είναι διπλό για τα έσοδα του Δήμου και για τους δημότες που ήδη το πράττουν υπεύθυνοι δήμοι αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία σεβόμενοι τον δημότη και τα χρήματά του....
    ΣΗΜ: και μάλιστα δίχως πρόταση στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκότσης μετά την αρνητική ψήφο που έδωσε στην Οικονομική Επιτροπή για τα led πήγε να εξομολογηθει και να ζητήσει αφεση αμαρτιών για το αμάρτημα που έκανε, φοβούμενος μήπως δεν τον πάρει ο Χρυσάφης στον συνδυασμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.