Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Θα είναι μεγάλη η νύχτα των εκλογών

 


 

 

Οι πιθανότητες το κόμμα Κασιδιάρη να συμμετέχει στις εκλογές αυξάνονται .Και αν τελικά το κόμμα του έγκλειστου πρώην βουλευτή διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων .Δημιουργεί πονοκέφαλο στα επιτελεία των κομμάτων και αγωνία σε βουλευτές και υποψηφίους .Αφού με βάση τις δημοσκοπήσεις μπαίνει στην βουλή διεκδικώντας 12 με 15 βουλευτικές έδρες .

 

Σε οτι αφορά την ΠΕ Σερρών 

στις πρώτες εκλογές  η ΝΔ από την α κατανομή θα εκλέξει δύο βουλευτές και ο Σύριζα έναν .Οι υπόλοιπες δύο θα κριθούν στην ρουλέτα της Β κατανομής . Και εκει ΠΑΣΟΚ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και κόμμα Κασιδιαρη θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες δύο  .Αν βέβαια κάποιο ή κάποια από τα τρία κόμματα δεν έχουν ήδη συμπληρώσει τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγουν από άλλες περιφερειακές ενότητες . Επίσης μην ξεχνάμε οτι θα υπάρξει  μείωση του εκλογικού σώματος της ΠΕ Σερρών και ο αριθμος των ψήφων που θα λάβουν τα κόμματα θα είναι μικρότερος σε σχέση με το 2019  . Και στην β κατανομή  οι έδρες κρίνονται στο υπόλοιπο των ψήφων και όχι του ποσοστού

1 σχόλιο:

  1. Ο Κασιδιάρης δεν υπάρχει πιθανότητα να κατέβει. Αν κατέβει φυσικά το μεγαλύτερο θέμα θα το έχει η ΝΔ αφού είναι η άμεσα θιγόμενη από τους ψήφους που τραβάει. Ο Βελόπουλος απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Τέλος για να εξασφαλίσει η ΝΔ 2 έδρες στον Νομό από την Α κατανομή χρειάζεται να έχει πάνω από 40% αφού το εκλογικό μέτρο είναι 20%. Ποιος πιστεύει πραγματικά ότι θα έχει πάνω από 40% με τέτοια ευτράπελα και φθορά διακυβέρνηση ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε 48,04%; Ας είμαστε σοβαροί στις πρώτες εκλογές η ΝΔ κινδυνεύει αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.