Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Δήμος Σερρών : ΄΄Σήκωσε το γάντι ¨¨ ο Γιώργος Τσιμερίκας

 


 

 

Δεν έμειναν  αναπάντητα τα όσα είπε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Τσιμερίκα .Με δελτίο τύπου η παράταξη ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

 Σημειώνει οτι ο πολιτικός πολιτισμός που επικαλείται με κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος πήγε περίπατο στην πρώτη δυσκολία .Ενώ για το θέμα των LED τονίζει οτι η δημοτική αρχή όφειλε να φέρει τον διαγωνισμό προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο .Απο την στιγμή μάλιστα που με απόφαση του ΣΤΕ η οικονομική επιτροπή δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα .

 

Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη σχετικά με το θέμα της Ενεργειακής Αναβάθμισης, Αυτοματοποίησης και Διαχείρισης του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμού) στο Δήμο Σερρών.


Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα έχουμε αρκετό  χρόνο να
αναπτύξουμε   τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας.
Προς το παρόν του θέτουμε ένα και μόνο ερώτημα.


Γιατί δεν τόλμησε ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, Δήμαρχος Σερρών να φέρει το φλέγον ζήτημα που δεσμεύει το Δήμο Σερρών για μια 12ετία στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου  να αποφασίσει το κορυφαίο όργανό του, αλλά αρκέστηκε να αξιοποιήσει την επίπλαστη πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, για την οποία το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις συγκρότησης της;


Επιπλέον θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Χρυσάφη, ότι είναι ο Δήμαρχος Σερρών και θα πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα με το θεσμό που υπηρετεί. Αν  πραγματικά πρεσβεύει τον  πολιτικό πολιτισμό, που παραμένει και το μεγάλο ζητούμενο στις μέρες μας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων οδηγεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.


 Όταν  αναφέρει ότι ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τσιμερίκας  είναι ¨νέος στα δημοτικά¨, είμαστε υποχρεωμένοι να του υπενθυμίσουμε ότι   ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Δήμου Σερρών ¨ Ώρα Ευθύνης¨ διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ εν αντιθέσει με τον ίδιο, που  εκλέχθηκε δήμαρχος, χωρίς ποτέ να έχει υπηρετήσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ούτε καν ως Δημοτικός Σύμβουλος.


Επί της ουσίας, θα του προτείναμε να μελετήσει τις δηλώσεις  και τις ανακοινώσεις για το θέμα των Led, των  Δημοτικών Συμβούλων και πρόσφατων μεταγραφών του στη Συμμαχία Σερραίων, διότι θα του φανεί χρήσιμο το επόμενο διάστημα.
Από το γραφείο τύπου.

6 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα όσα είπε ο Τσιμερικας. Ο Χρυσάφης δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που δήθεν επικαλείται. Είναι ένας Δήμαρχος πολύ τοξικός και μεγάλος υποκριτής. Τον διαγωνισμό των LED πρέπει να τον επαναλάβει, διότι υπήρχε μόνον μια προσφορά. Στην ουσία είναι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. Και είναι επόμενο να μιλάνε όλοι για φωτογραφικό διαγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό ιστολόγιο, ενημερώστε τους αναγνώστες σας αλλά και τον κ τσιμερικα ότι η αρμοδιοτητα διενέργειας και ολοκλήρωσης διαγωνισμών είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αρμοδιοτητα της οικ επιτροπής.
    Έτσι θέλει κανεις να διοικήσει έναν δήμο;;;;
    Κ τσιμερικα , ενημερωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αναγνώστης του άκρως ενημερωτικού σας blog είναι προφανές ότι ΔΕΝ γνωρίζει στοιχειώδεις διαδικασίες διαγωνισμών .
    Επίσης κάποιος να του πει τι σημαίνει απευθείας ανάθεση
    Το όριο των απευθείας αναθέσεων είναι για υπηρεσίες μέχρι 30000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Οικονομική Επιτροπή με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόψασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.».
    Ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαγωνισμό με μια και μόνο προσφορά έργου πολλών εκατομμυρίων κανένας Δήμαρχος στον κόσμο δεν θα τον αποδεχόταν.Ο Τσιμερικας έχει δίκαιο και μπράβο για τις θέσεις του.Επιτελους βρέθηκε ένας να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα 9 εκ.€ δεν είναι μια απευθείας ανάθεση και το θέμα λόγω του προϋπολογισμού έπρεπε να πάει στο δημοτικό συμβούλιο....για να δούμε και τον ρόλο της αντιπολίτευσης που σιωπά....παίζουν με την οικονομική ευρωστία του Δήμου και των χρημάτων των δημοτών...τα ξένα κόλλυβα είναι κάρβουνα αναμμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.