Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΚΚΕ Σερρών : Στο Δασαρχείο κλιμάκιο του κόμματος

 


 

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Σαραντίδου Φιλιώ, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ και στελέχη του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία που διοργάνωσε η ΤΕ Σερρών, στο Δασαρχείο Σερρών. Το κλιμάκιο του Κόμματος ενημερώθηκε για την πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δραστηριότητα του Δασαρχείου Σερρών (πχ εκτροφείο θηραμάτων, ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή, πεστροφο-γεννητικός σταθμός στο Άγκιστρο, φυτώρια, σημάνσεις, δασικοί δρόμοι κ.α.). Το κλίμα ήταν θερμό, με ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκόμενών.
Το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της υπηρεσίας, οι οποίοι ανέδειξαν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για τα δάση, που αντιμετωπίζει τα δάση ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Η Σαραντίδου Φιλιώ, ανέδειξε τη διέξοδο και την ελπίδα της επεξεργασμένης δασικής πολιτικής που προτείνει το ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών σημαίνει:
⦁    Μελέτη διαχείρισης του δάσους, με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης, υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών.
⦁    Σύγχρονη μελέτη αντιπυρικής προστασίας, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα (δασοκομικά, διαχειριστικά, αντιπυρικά), σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, που αυξάνουν την ικανότητα του δάσους να αντιμετωπίσει τη φωτιά πριν αυτή ξεσπάσει.
Αναδείχθηκαν επίσης από το προσωπικό, ειδικά προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα, η υποστελέχωση της υπηρεσίας και η άμεση ανάγκη προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες (δασοφύλακες, δασοπόνοι, δασολόγοι, διοικητικοί). Επιπλέον, η χρόνια υποχρηματοδότηση οδηγεί σε μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής κτιριακής υποδομής (υπολογιστές, κτίριο, φωτοτυπικά, οχήματα) και γερασμένο στόλο των απαιτούμενων οχημάτων (οχήματα προσημάνσεων). Η υποχρηματοδότηση αγγίζει και την παροχή ξυλείας σε περιοχές όπου διαμένουν δασώδεις και παραδασώδεις πληθυσμοί.
Τα αιτήματα που καταγράφηκαν από το κλιμάκιο του Κόμματος θα αναδειχθούν σε μελλοντικές παρεμβάσεις σε Δήμο, Περιφέρεια και Βουλή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.