Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αθάνατη Λιμνούπολη : Και τα ούζα ..πληρωμένα από την πλέμπα

 


 

 

 

 

 "Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει ΠΑΡΑΜΥΘΙ ν’ αρχινίσει..."

Έχουν και στην Λιμνούπολη ουζερί και τσιπουράδικα με πληροφόρησε ο σμπίρος μόλις ολοκλήρωσε την ανάγνωση ενός ακομη τεύχους με τα διαδραματιζόμενα στην μυθική πόλη .  Και έσπευσε να μου διηγηθεί την περίληψη των όσων διάβασε .

Σε κεντρικό ουζερί λοιπόν της Λιμνούπολης μεγάλη η παρέα που έτρωγε και έπινε. Πλούσιοι οι μεζέδες άφθονο το ούζο και το τσίπουρο και φυσικά και λίγες μπίρες Λιμνουπολης στο τέλος .Και ήρθε η ώρα του λογαριασμού  και ουδείς ( εκτός ενός ) δεν έσπευσε να βάλει  το χέρι για να συνεισφέρει στον ρεφενέ. Καθώς με μια χαρακτηριστική αρχοντική κίνηση αυτοδιοικητικος που καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού .Τους έδωσε να καταλάβουν οτι όλα ήταν δικά του. Αμέσως μάλιστα έσπευσε στο εσωτερικό του καταστήματος για να τακτοποιήσει τον λογαριασμό. Όταν επέστρεψε αυτός που από την αρχη ήθελε να συμμετέχει στην πληρωμή  του ζήτησε να συνεισφέρει στον λογαριασμό καθώς όπως είπε ήταν πολλά. Η απάντηση όμως έτερου συνδαιτυμόνα τον άφησε κόκκαλο .Μην τον φοβάσαι αυτόν ξέρεις πόσα γεύματα εργασίας αντέχει η τσέπη της πλέμπας  ?? Κάτι που προκάλεσε το γέλιο όλων .


 Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική  και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.