Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Π.Ε Σερρών : 2+1 εκκρεμότητες πριν από την κάλπη

 


 

 

 7 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικες εκλογές και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σε ότι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την εκλογή των δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η 1η αφορά τις κοινότητες με πληθυσμό κάτω των τριακοσίων κατοίκων οπου εκλέγεται μονο ένας και εκτελεί χρεη προέδρου. Από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ υπήρξε ανακοίνωση από την ηγεσία του ΥΠΕΣ οτι το πληθυσμιακό κριτήριο θα κατέβει στους διακόσιους κατοίκους κάτι που δεν έχει νομοθετηθεί ακομη .

Η 2η αφορά την εκλογή δημοτικών συμβούλων απο τις κοινότητες που το 2010 είχαν καταργηθεί .Το θεμα αφορα τον δήμο Σερρών ( Βροντου Ορεινη ) και τον δήμο Σιντικής (Προμαχώνας , Άγκιστρο ) .Υπάρχει ασαφεια στην νομο .Και οι απόψεις διιστανται στο αν παραμενει η διαταξη που προβλεπει οτι εκλέγουν δημοτικο σύμβουλο .

 

Η 3η αφορα τον τρόπο εκλογής των προέδρων κοινοτήτων με πληθυσμό ανω των 300 κατοίκων. Η πρόβλεψη να εκλέγονται  πρόεδροι ( άσχετα από την σειρα κατάταξης ) από το ψηφοδέλτιο του δημάρχου .Έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων .Αφου πολλοί είναι αυτοι που υποστηρίζουν οτι καταστρατηγείται η λαϊκή βούληση   .Μέχρι στιγμηυς παραμένει και μπορει κάποιος μονο με μια ψήφο να εκλεγει πρόεδρος αρκει να είναι στο ψηφοδέλτιο του νικητη των εκλογών .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.