Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Το ερώτημα της ημέρας : ""Στέγνωσε "" το ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ ???

 





 Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών για την έκτακτη επιχορήγηση του ΔΗΠΕΘΕ .Ο δημοτικός σύμβουλος κ Τερζής αναφέρει ότι αυτό έγινε γιατί το ταμείον είναι μείον  Και δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων 

Το δελτίο τύπου



Πάλι τα ίδια, όπως και την περσινή χρονιά. Ξέμεινε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από χρήματα και δεν έχει να πληρώσει ούτε τις ανελαστικές του δαπάνες (μισθοδοσίες υπαλλήλων κ.λ.π.).

Να θυμίσω την ίδια εποχή το 2022, καλύφθηκε η μισθοδοσία από χορηγία μεγάλης σερραϊκής βιομηχανίας. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Σε δια περιφοράς (με email και τηλέφωνο) Κατεπείγουσα Συνεδρίαση, κλήθηκε το Δ.Σ. να αποφασίσει για έκτακτη χρηματοδότηση του «Θεάτρου» μας και αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Έκτακτη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων! Πόσο έκτακτη δαπάνη μπορεί να είναι αυτή; Και για τα (κ.λ.π.), ποια είναι τα κ.λ.π; δεν περιγράφονται…

Αιτία, γράφουν, το γεγονός πως έχει καθυστερήσει η υπογραφή της «Προγραμματικής» από το Υπουργείο Πολιτισμού και η χρηματοδότηση 250.000 του Δήμου, είναι δεσμευμένη στον ένα μοναδικό κωδικό και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Και έρχεται προς έγκριση το «σπάσιμο» του ποσού σε δύο κωδικούς, 100.000 και 150.000. Με το 2ο ποσό σε άλλον κωδικό, εκτός «Προγραμματικής», για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία λύνεται.

Παρόλα αυτά, ζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επιπλέον 50.000 χρηματοδότηση, χωρίς να προγραμματίζει κάτι επιπλέον. Για τις ήδη προϋπολογισθείσες ανελαστικές δαπάνες, μισθοδοσίες και τα «κ.λ.π», για τα οποία χρηματοδοτήθηκε. Και καλείσαι να ψηφίσεις με email και τηλέφωνο!!! Με το συναίσθημα και το φιλότιμο, για να μη μείνουν για 2η χρονιά απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Το δικό σας το συναίσθημα και φιλότιμο δεν το προέβλεψε αυτό;;; Είναι γνωστό πως πάντα καθυστερούσε η υπογραφή της Προγραμματικής από το Υπουργείο. Είναι γνωστό πως υπήρξε έτος, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που καθυστέρησε η υπογραφή σχεδόν ένα χρόνο. Είναι γνωστό πως τότε και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τις «ανελαστικές» δαπάνες. Είναι γνωστό και έτσι πρέπει να διοικείς, με μέριμνα, πρόνοια και σωφροσύνη, εξασφαλίζοντας χρηματικά διαθέσιμα για τις μισθοδοσίες και τις «ανελαστικές» σου δαπάνες, τουλάχιστον των πρώτων μηνών, πριν αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις. Είναι γνωστό πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το παρέλαβε η «νέα» Δημοτική Αρχή, με χρηματικά διαθέσιμα κοντά στις 200.000.

Είναι γνωστό πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «παραδόθηκε» στη «νέα» Δημοτική Αρχή!!! “


6 σχόλια:

  1. Τόσα ψέματα, τόσες μισές αλήθειες.
    Κ τερζη, κρίνεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυρίστε πίσω τον Γάτσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς τον/την 24 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:34μ.μ.
    «Τοποθέτηση στην απάντηση του κ. Ρίζου…»

    Τοποθέτηση στην απάντηση της Διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Προέδρου του κ. Σ. Ρίζου, ως προς το Δ.Τ. που απέστειλα στις 24 Φεβρουαρίου 2023.
    «Η απάντηση της Διοίκησης:
    ΠΡΟΣ
    SERRESBOMB
    Διαβάζοντας το κείμενο του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Τερζή, θέλουμε να δηλώσουμε ότι βριθεί από ανακρίβειες και να ενημερώσουμε όλους τους Σερραίους Δημότες ότι οι υπάλληλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχουν λάβει κανονικά την μισθοδοσία τους για τον μήνα Φεβρουάριο».

    α) Ουδέποτε υποστήριξα στο γραπτό μου κείμενο αλλά και στον προφορικό μου λόγο στο Δ.Σ., πως δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων έως και το μήνα Φεβρουάριο.
    Αντιθέτως, ο Πρόεδρος του Δ.Σ σε ερώτημά μου, «γιατί δε φέρατε το θέμα δύο ημέρες μετά, στην τακτική δια ζώσης Συνεδρίαση, στις 22 Φεβρουαρίου, για να συζητηθεί;», απάντησε:
    Έπρεπε με την κατεπείγουσα και δια περιφοράς Συνεδρίαση, της 20ης Φεβρουαρίου, να ληφθεί η απόφαση για αναμόρφωση Προϋπολογισμού και άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να προλάβουν και να πληρωθούν οι υπάλληλοι την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου.
    Υπάρχει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.
    Επιπλέον, προς ενημέρωση των Σερραίων, καταθέτω και απόσπασμα, από το 9ο Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής που μας απεστάλη ως εισήγηση του θέματος.

    «Επειδή οι ενέργειες ολοκλήρωσης της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για λόγους που δεν αφορούν τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ήδη έχει καθυστερήσει και οι ανελαστικές δαπάνες της (μισθοδοσία προσωπικού κλπ) Σερρών είναι πλέον επιτακτικές από την 1η Ιανουαρίου 2023.
    Επειδή διαπιστώσαμε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών έχει εγκριθεί το συνολικό ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00€) και είναι εγγεγραμμένο μόνο στον ΚΑΕ της Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μας αποδοθούν χρήματα πριν την υπογραφή της παραπάνω προγραμματικής σύμβασης για την κάλυψη των ανελαστικών δαπανών μας κλπ.
    Παρακαλούμε για την άμεση οικονομική ενίσχυση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με το ποσό των πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000,00€).»

    β) Επαναλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Τ που απέστειλα και παρακαλώ τη Διοίκηση για την τοποθέτηση - απάντησή της στα κάτωθι:
    Έκτακτη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων! Πόσο έκτακτη δαπάνη μπορεί να είναι αυτή; Και για τα (κ.λ.π.), ποια είναι τα κ.λ.π; δεν περιγράφονται…
    Αιτία, γράφουν, το γεγονός πως έχει καθυστερήσει η υπογραφή της «Προγραμματικής» από το Υπουργείο Πολιτισμού και η χρηματοδότηση 250.000 του Δήμου, είναι δεσμευμένη στον ένα μοναδικό κωδικό και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
    Και έρχεται προς έγκριση το «σπάσιμο» του ποσού σε δύο κωδικούς, 100.000 και 150.000. Με το 2ο ποσό σε άλλον κωδικό, εκτός «Προγραμματικής», για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία λύνεται.
    Παρόλα αυτά, ζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επιπλέον 50.000 χρηματοδότηση, χωρίς να προγραμματίσει κάτι επιπλέον. Για τις προϋπολογισθέντες ανελαστικές δαπάνες, μισθοδοσίες και τα «κ.λ.π», για τα οποία χρηματοδοτήθηκε.
    Και καλείσαι να ψηφίσεις με email και τηλέφωνο!!! Με το συναίσθημα και το φιλότιμο, για να μη μείνουν για 2η χρονιά απλήρωτοι οι υπάλληλοι. Το δικό σας το συναίσθημα και φιλότιμο δεν το προέβλεψε αυτό;;;
    Είναι γνωστό πως πάντα καθυστερούσε η υπογραφή της Προγραμματικής από το Υπουργείο.
    Είναι γνωστό πως υπήρξε έτος, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που καθυστέρησε η υπογραφή σχεδόν ένα χρόνο.
    Είναι γνωστό πως τότε και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με τις «ανελαστικές» δαπάνες.
    Είναι γνωστό και έτσι πρέπει να διοικείς, με μέριμνα, πρόνοια και σωφροσύνη, εξασφαλίζοντας χρηματικά διαθέσιμα για τις μισθοδοσίες και τις «ανελαστικές» σου δαπάνες, τουλάχιστον των πρώτων μηνών, πριν αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις.
    Είναι γνωστό πως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. το παρέλαβε η «νέα» Δημοτική Αρχή, με χρηματικά διαθέσιμα άνω των 200.000.
    Στη ζωή κάποια Με τιμή
    Βασίλης Τερζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά το γίνετε με το Δηπεθε γιατί τόση σπατάλη; Δεν έχουμε στις γειτονιές και τα χωριά μας τα αυτονόητα και εσείς παίζεται με τα χρήματα των Δημοτών; Δικά σας είναι κ. ΠΡΟΕΔΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 6:00 μμ Ο δήμαρχος δεν πάει σε χωριά. Δεν είναι του επιπέδου του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα δεις τις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσεις για σπατάλες!!! Πρώτη φορά γίνονται τόσα πολλά πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.