Το Μαξίμου προσπαθεί πάση θυσία να θωρακίσει τα δεξιά του και στο πλαίσιο αυτό κάποιοι σκέφτονται πως θα γυρίσει ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ από το παράθυρο.
Η πρόσφατη επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να δώσει χείρα βοηθείας στο Μαξίμου, προκάλεσε αίσθηση και έφερε ακόμη και σενάρια επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.
Και ενώ το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές αποκλείεται, υπάρχει άλλος τρόπος να επιστρέψει απο το παράθυρο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Ειδικότερα, το σενάριο που κυκλοφορεί στο γαλάζιο στρατόπεδο αφορά στο ενδεχόμενο στις δεύτερες εκλογές, που θα είναι με λίστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχείρημα τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της δεξιάς να εντάξει τον κ.Καρατζαφέρη σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και δη σε κάποια περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας, όπου το κυβερνών κόμμα υφίσταται ισχυρές πιέσεις από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Προς το παρόν βέβαια η συζήτηση αυτή παραμένει σε επίπεδο σεναριολογίας, είναι όμως σαφές ότι το Μαξίμου προσπαθεί πάση θυσία να θωρακίσει τα δεξιά του.
Ήταν σαφής άλλωστε η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη χθες να απευθυνθεί στο δεξιό κοινό κατα τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για θέματα μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο πρωθυπουργός ειδικότερα έταξε στους στρατιωτικούς νέο μισθολόγιο απο το 2024 και προσπάθησε να δικαιολογηθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για όσα δεν έκανε την περασμένη τετραετία, με το επιχείρημα ότι εν μέσω κρίσεων η κυβέρνηση έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν.
Για ακατανόητους λόγους πάντως, δεν διόρθωσε τις αδικίες στο άρθρο 53 του νομοσχεδίου, το οποίο και έχει προκαλέσει οργή και έντονες αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το άρθρο 53 εντάσσει ειδικότερα σε διορθωτική ρύθμιση μόνο τους εισαχθεντες το 1992 και 1993 και αφήνει εκτός τους εισαχθεντες το 1994 και 1995.
Αυτό σημαίνει ότι θα προαχθουν πέντε χρόνια αργότερα από ό,τι κανονικά θα έπρεπε και θα αποστρατευθούν με ένα βαθμό λιγότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συνταξιοδοτικά τους και παρόλο που πληρώνουν εισφορές που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερο βαθμό.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Προκάλεσε δε αίσθηση όταν εξέφρασε την ενόχληση του επειδή στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται ύμνοι του ΕΑΜ.
“Εάν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος, διαλέξτε τουλάχιστον, κύριε Τσίπρα, άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ”, είπε ειδικότερα στον Αλέξη Τσιπρα ο κ.Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας" και θέλοντας προφανώς να απευθυνθεί σε ένα συγκεκριμένο κοινό.
Την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση δηλώνει ότι μάχεται τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά με τη νομοθετική ρύθμιση- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι είναι δημοκρατικό χρέος όλων των κομμάτων να την ψηφίσουν, επιμένοντας όμως ότι θα υπήρχε ζήτημα αντισυνταγματικότητας και ερμηνειών από τη Δικαιοσύνη εάν η ρύθμιση αναφερόταν σε απαγόρευση συγκεκριμένα των ναζιστικών και ρατσιστικών κομμάτων.
News247.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.