Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Κώστας Μελίτος - Ενημέρωση για τις ημερομηνίες πληρωμής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

 
 




 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ κατά την χθεσινή επίσκεψη μου στο υποκατάστημα της Θεσνικης, η πορεία των πληρωμών έχει ως εξής :
-Ήδη έχουν αναρτηθεί τα πορίσματα ζημιάς των καλλιεργειών της Ν.Μεσολακκιάς
- τα πορίσματα του Μ Σουλιου επίσης ολοκληρώθηκαν και θα φανούν άμεσα στο σύστημα
- εδώ και τρεις μέρες όλοι οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ εργάζονται για να αναρτηθούν τα πορίσματα ζημιάς της Παλαιοκωμης και Αμφιπολης τα οποία είναι παρά πολλά.
Η εργασία αυτή πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα ούτως ώστε η Κεντρική υπηρεσια του Ελγα να προχωρήσει σε πληρωμή εντός Φεβρουαρίου ( περίπου 15 -20 του μηνός ).
Η εκτίμηση των υπευθύνων είναι ότι για την Παλαιοκωμη θα προλάβει η υπηρεσια να ολοκληρώσει τον έλεγχο και συνεπώς οι παραγωγοί της Παλαιοκωμης , Μεσολακκιάς και Μ Σουλιου θα πληρωθούν εντός του μήνα .
Επισημάνθηκε ότι θα εξοφληθούν και οι ζημιές στα βαμβάκια για τα οποία είχε δοθεί η προκαταβολή ( ενώ σε άλλους δήμους αυτό δεν θα γίνει , η εξόφληση τους θα γίνει αργότερα)
Πιθανόν της Αμφιπολης τα πορίσματα να μην καταφέρουν να αναρτηθούν στο σύστημα του Ελγα μέχρι την Δευτέρα ,όποτε η πληρωμή τους θα γίνει τον Μάρτιο .
Αυτό σημαίνει ότι και κάποια αγροτεμάχια της Παλαιοκωμης που δηλώθηκαν στην Αμφιπολη από κακή κατανομή της έκτασης ,( μπατακλης, πανηγυριστρα κλπ )δεν θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή .
Θα πληρωθούν με τα υπόλοιπα της Αμφιπολης .
Υ.Γ Λόγω της πολύ μεγάλης καταστροφής σε έκταση , και της απίστευτης γραφειοκρατίας και «χαρτούρας»,ειδικά στην Παλαιοκωμη, που δηλώθηκαν τα αγροτεμάχια ορισμένων τοποθεσιών και σε άλλες όμορες κοινότητες , πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγξουμε τις δηλώσεις μας .
Ο όγκος είναι τεράστιος και πιθανόν να έχουν γίνει λάθη τόσο στις εκτιμήσεις όσο και στο να μην φανούν στις δηλώσεις όλα τα αγροτεμάχια . Εχουμε την δυνατότητα και πρέπει ,να προβούμε σε ενστάσεις αν απαιτηθεί . Άνθρωποι είναι και οι υπάλληλοι και μπορεί να υπάρξουν λάθη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.