Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Κώστας Μελίτος : ¨¨ Η πέτρα στον τόπο της βαραίνει ¨¨

 

 
 
 
Με αφορμή την ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης οτι οι αγρότες των δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης .Των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις το καλοκαιρι του 2021 εξαιρούνται της παρακράτησης 20% του ΕΛΓΑ.
Ο πρώην δήμαρχος Αμφίπολης κ Κώστας Μελίτος έγραψε σε μεσο κοινωνικης δικτύωσης
 
 
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 20% ΥΠΕΡ ΕΛΓΑ.
ΕΝΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ(2022)
Η επίσκεψη μας στην Αθηνα στις 16/12/2022 είχε τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα , μιας και πληροφορηθήκαμε χθες ότι το αίτημα μας , να μην παρακρατηθεί το ποσοστό ύψους 20% από τις αναμενόμενες αποζημιώσεις του Ελγα , έγινε δεκτό από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΕΛΓΑ .
Τι σημαίνει όμως αυτό ;
Σημαίνει ότι οποιοδήποτε ποσό εκτιμήσει ο ΕΛΓΑ , για οποιοδήποτε αγροτεμάχιο , για οποιαδήποτε καλλιέργεια ( με την νομοθεσία που διέπει την διαδικασία ) , θα είναι προσαυξημένο στην ουσία κατά 20% γιατί δεν θα γίνει η παρακράτηση που γίνεται συνήθως στις άλλες περιπτώσεις αποζημιώσεων .
Με λίγα λόγια το ποσό που έχει εκτιμηθεί περίπου μόνο για τα χωριά του Δήμου Αμφιπολης ξεπερνάει τα 3.500.000,00€. Επομένως οι αγρότες του Δήμου Αμφιπολης θα εισπράξουν περίπου 700.000,00€ επιπλέον από αυτά που θα εισέπρατταν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Ελγα .
Ιδιαίτερα για την Παλαιοκωμη το ποσό της αρχικής αποζημίωσης ξεπερνάει τα 2.000.000,00€
Ο καθένας μας αναγνωρίζει τι σημαίνει αυτό και ποσο σημαντικό είναι.
Προσεχώς ανακοινώνονται και άλλα ευχάριστα νέα,για αμπέλια και αμυγδαλιές!!!!
Υ.Γ Τελικα για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε , ότι η «Η ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.