Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Η σύνεση του Δημάρχου και το κερδισμένο στοίχημα της Πολιτείας των Ευχών


 

 

 

 Η αυλαία της φετινής Πολιτείας των Ευχών έπεσε χθες Τετάρτη και ο αντικειμενικός παρατηρητής εύκολα σημειώνει πλάι στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Σερρών θετικό πρόσημο στην όλη διοργάνωσή της.
Το στοίχημα που ως φαίνεται είχε θέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης κερδήθηκε, μιας και το μήνυμα της αισιοδοξίας, του χαμόγελου και της συμμετοχής μεταξύ της σερραϊκής (κι όχι μόνο) κοινωνίας εκπέμφθηκε αυτές τις 20 περίπου ημέρες, που κράτησε χρονικά η φωτεινή αυτή γιορτή.
Από τη μία πλευρά η προσμονή για την επάνοδο της Πολιτείας των Ευχών που ήταν πράγματι μεγάλη,  ιδίως μετά τα δύσκολα και απαγορευτικά χρόνια της Covid-19, κι από την άλλη το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον Σερραίο μαθητή σηματοδότησαν το δίχως άλλο νέα προσέγγιση στο όλο στήσιμο της φετινής εκδήλωσης.

 Η ψύχραιμη και συνετή στάση του Δημάρχου Σερρών και οι σαφείς οδηγίες, που έδωσε σε όλους τους συνεργάτες του για λίγα και μετρημένα λόγια κατά τη διάρκεια της Πολιτείας των Ευχών έπιασαν τόπο και απέδωσαν καρπούς.
Η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν εντυπωσιακή με τους πολλούς ομολογουμένως ετεροδημότες που ήρθαν με σύμμαχο τον καλό καιρό στα πάτρια εδάφη να απολαμβάνουν μία φωτεινή, λαμπερά στολισμένη και γιορτινή πόλη. 

Η πόλη των Σερρών φόρεσε τα καλά της και για τους εκατοντάδες επισκέπτες της, που περιηγήθηκαν στους πεζόδρομους, παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν (είτε μόνοι τους είτε με τα παιδιά τους) στις πολλές και διαφορετικές δράσεις της Πολιτείας των Ευχών.
Δίχως κάθε αμφιβολία ο κόσμος αγκάλιασε την Πολιτεία των Ευχών, η τέλεση της οποίας κρίνεται επιτυχής και αυτό είναι σημαντικό και για τις επόμενες που θα έρθουν τα  μετέπειτα χρόνια.

 Κι αυτή η επιτυχία εκ των πραγμάτων πιστώνεται στο Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη για τους σοβαρούς και προσεγμένους χειρισμούς του. 


Βέβαια, ο Δήμαρχος χρειάστηκε να παρέμβει σε κάποιες περιπτώσεις, που διαπίστωσε υπερβολές και υπέρμετρη τάση προβολής ορισμένων. 

Γεγονός είναι, πάντως, ότι όλα λειτούργησαν σύμφωνα με το πλάνο, που αρχικά είχε θέσει ο κ.Χρυσάφης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.