Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Σερρών: Βαρβάρα Μητλιάγκα- Οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής να γίνονται και αυτές ΜΟΝΟ δια ζώσης!

 


 

 

 

Από το περασμένο φθινόπωρο οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, πραγματοποιούνται μόνο δια ζώσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές μόνο με φυσική παρουσία (σ.σ. με τρεις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες ο Δημοτικός Σύμβουλος εκπίπτει του αξιώματος).

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή ποιότητας ζωής, όπου οι συμμετέχοντες σε αυτές μπορούν να λαμβάνουν μέρος και εξ αποστάσεως (Webex).

Αυτό το επισήμανε (για δεύτερη φορά) στο χθεσινό (11-1-2023) Δημοτικό Συμβούλιο η κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα (Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Φωτιάδη και επικεφαλής συνδυασμού στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου)

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μητλιάγκα, η οποία συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, πολλές από τις συνεδριάσεις έχουν γίνει με δια ζώσης παρουσία μόνο της δικής της και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπύρου Μισιρλή.

Η Δημοτική Σύμβουλος ζήτησε οι συνεδριάσεις των επιτροπών να γίνονται και αυτές μόνο δια ζώσης, μια και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτές (μετά τις αυξημένες αρμοδιότητες που τους έδωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ) έχουν μείζονα σημασία για τον Δήμο.

Πάντως ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης απέφυγε για δεύτερη φορά να απαντήσει στην κυρία Μητλιάγκα, για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημά της ή για ποιον λόγο οι συνεδριάσεις των επιτροπών γίνονται και εξ αποστάσεως.

 https://www.anexartitos.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν πατάει κανείς στην Οικονομική. Εκεί όμως τους συμφέρει να γίνονται εξ’ αποστάσεως… ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο που προτιμούν να αφήνουν έξω κάποιους δεν τους συμφέρει. Κρατήστε λίγο τα προσχήματα κύριε Χρυσάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.