Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Νέας Ζίχνης : Κοίτα να μαθαίνεις - Τα χωρια ερήμωσαν αλλα .......θα φωτίζονται με LED

 


 

 

 

Περιχαρής ο δήμαρχος Νεας Ζίχνης Παντελης Μπόζης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει οτι ο δήμος προχωρά αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων, με νέου τύπου λαμπτήρων LED, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες, όλων των χωριών του δήμου. Είναι πράγματι οξύμωρο να πανηγυρίζεις που φωτίζεις πλατείες και δρόμους στα χωριά .Οταν γνωρίζεις οτι τα περισσότερα σπίτια είναι σκοτεινά αφού είναι ακατοίκητα .Σε ένα δήμο που η πρόσφατη απογραφή έδειξε οτι έχει ένα απο τα μεγαλύτερα ( πανελλαδικά ) ποσοστά μείωσης πληθυσμού ( 33% ) το πρόβλημα δεν είναι οι λαμπτήρες LED .

Πέρασαν 5 μήνες σχεδόν από την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής .Και φαίνεται οτι εκεί στο δημαρχείο στην Νέα Ζίχνη ή δεν κατάλαβαν τα στοιχεία της απογραφής ή δεν τους ενδιαφέρει .Γιατί δεν εξηγείται το ότι μέχρι στιγμής δεν πήραν ούτε μια πρωτοβουλία να κάνουν κάτι  . Σε ένα δήμο με 20 χωριά που έχει πλέον πληθυσμό 8.259 εκ των οποίων οι 5.000 και πλέον κάτοικοι μένουν στα τέσσερα ( Ζίχνη, Αλιστράτη , Δραβήσκο , Γάζωρο ) .Σημαίνει ότι ο μέσος όρος στα υπόλοιπα 16 είναι κάτω από τους 200 κατοίκους .Αν δεν αλλάξει κάτι το 2031 αρκετά από αυτά τα χωριά θα είναι ακατοίκητα .Αλλά οι πλατείες και οι δρόμοι τους θα έχουν άπλετο φως .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.