Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Μιχάλης Δεμερτζής : Αξίζουμε καλύτερα από τη μετριότητα του σήμερα...

 

 
 
 
Ο Μητσοτάκης στρίβειν από τη Βουλή διά των εκλογών
Στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου συνέβη κάτι το πρωτοφανές!
Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση του Αρχηγού της εγχώριας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποχωρώντας με τα πόδια στη πλάτη από το Εθνικό Κοινοβούλιο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, ο οποίος ρώτησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν παρακολουθούσε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη καθώς και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου!
Η άρνηση του Πρωθυπουργού να αναμετρηθεί με την σκληρή πραγματικότητα, δείχνει σαφώς δυο πράγματα:
Α) Αρχικά, δεν είναι βέβαιος ο ίδιος για τη μη παρακολούθηση του Υπουργού Εργασίας και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ ή μάλλον καλύτερα κάτι ξέρει, σιωπά και το βάζει στα πόδια με το άκουσμα της αλήθειας...
Β) Επιβεβαιώνει τα πρόσφατα λεγόμενα του ότι όντως μυρίζει εκλογές για Φλεβάρη/Μάρτη, λόγω όμως του σκανδάλου των υποκλοπών, που έλαβε ήδη διεθνείς διαστάσεις προκαλώντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των Βρυξελλών προς το πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για να δραπετεύσει, από τη δυστοπική καθημερινότητα που με δική του ευθύνη δημιούργησε...
Βέβαια, πρώτα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το ρεσάλτο στα κρατικά ταμεία όπου δεν θα αφήσει πόμολο για πόμολο.
Στον αντίποδα, η Δημοκρατική Παράταξη με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει ένα αποκλειστικό χρέος μετά τις εκλογές:
Την άμεση καταδίκη των εμπλεκομένων με την υπόθεση των υποκλοπών, της ΕΥΠ και του Predator.
Ειδικότερα, η αδυναμία ελέγχου των αρμών της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν θέλετε, ήταν κι ο λόγος που ανακόπηκε η δεύτερη προοδευτική τετραετία του ηγέτη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα.
Οφείλουμε λοιπόν, να "μάθουμε" από τα λάθη του κυβερνητικού μας παρελθόντος.
Εξάλλου, κάθε κόμμα εν κινήσει όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ξέρει να διορθώνει τα κακώς κείμενά του και να σηματοδοτεί τη φυγή προς τα εμπρός.
Ξέρουμε και μπορούμε, να φέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας ξανά!
Το 2015-2019 τέθηκαν σε αρχική βάση τα θεμέλια ενός κράτους-δικαίου, που ξήλωσε 3,5 μόλις χρόνια μετά, η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτή η Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη φίλες και φίλοι, διαφέρει από τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες.
Μία πολιτική οικογένεια αποφασίζει κατά το δοκούν για τη μοίρα της συντηρητικής παράταξης, αλλά και του ελληνικού λαού επί 3,5 χρόνια.
Στην ερώτηση δέ, αν μπορεί να σταματήσει το πάρτι της φοροδιαφυγής και των απευθείας αναθέσεων προς τους ολιγάρχες φίλους της, η απάντηση είναι απλή για κάθε δημοκρατικό πολίτη, ανεξαρτήτου κομματικής προελεύσεως:
Ναι! Με ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό, που αδίκως μας χρεώσανε αυτά τα ταραγμένα χρόνια.
Λέμε αντίο στον κύριο Μητσοτάκη και τη μικρή του παρέα, που έχει αφαιρέσει κάθε έννοια κράτους-δικαίου στην Οικονομία, Εργασία, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, παντού!
Κλείνοντας μ'αυτές τις σκέψεις, αναμφίβολα, τίθενται μπροστά μας τα εκλογικά διλήμματα στις λυκαυγές του 2023:
Προοδευτική Διακυβέρνηση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στη πατρίδα μας ή συνέχιση της ρεμούλας, των απευθείας αναθέσεων, της έλλειψης σεβασμού εντέλει στους θεσμούς του κοινοβουλίου και των επιτροπών;
Εμείς αποφασίζουμε καθώς έχουμε το μέλλον μας στα χέρια μας!
Δεν θα κουραστώ να το λέω δημοσίως:
Αξίζουμε καλύτερα από τη μετριότητα του σήμερα...
Όλοι μαζί λοιπόν, Δημοκράτες και Δημοκράτισσες, φίλες και φίλοι της δημοκρατικής παράταξης, μπορούμε να σηκώσουμε και πάλι τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα!
Τον ήλιο της δικαιοσύνης, τον ήλιο της αξιοπρέπειας και προκοπής σ' ένα λαό όπως λέει κι ο εθνικός μας ποιητής, μικρό λαό, που πολεμά και (σήμερα) δίχως σπαθιά και βόλια, αλλά συνεχίζει να πολεμά!
Προχωράμε όλοι μαζί για εκείνη τη νέα μεγάλη Αλλαγή, που θα επιφέρει και πάλι την κοινωνική απελευθέρωση στον τόπο μας.
Καλούς μας αγώνες, για μια νέα αρχή με την κοινωνία στη πρώτη γραμμή!
* Μιχάλης Δεμερτζής:
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.