Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Π.Ε. Σερρών : Σαρώνουν οι λοιμώξεις

 


 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο κύμα ιώσεων  σε όλη την χώρα . Από αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσε να βγεί αλώβητος  ο Νομός Σερρών.

Πρόκειται  για ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις εξήγησε στο «Σ.Θ.» ο νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης που πλήττουν κυρίως παιδιά κάτω των 8 ετών άλλα και ενήλικες.

«Η κατάσταση που εκδηλώνεται και  είναι σε πλήρη ανάπτυξη είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη» ανέφερε ο νομίατρος Σερρών.

«Τα μικρά παιδιά δεν νόσησαν εδώ και τρία χρόνια λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε για να αντιμετωπιστεί με τις μικρότερες απώλειες  η υγειονομική κρίση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ένα μικρό παιδί νοσεί από ιώσεις 7-8 φορές το χρόνο, αυτό δεν έγινε τα τελευταία χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ήταν λοιπόν φυσιολογικό όταν τα μέτρα δεν υφίστανται και απελευθερώθηκαν τα πάντα να αυξηθούν κατακόρυφα  οι ιώσεις.

Όμως εκτός από τα παιδιά από ποικιλία λοιμώξεων έχουν προσβληθεί και οι υπόλοιπες ηλικίες με κυριότερο τον ιό της γρίπης.

Αυτή η εικόνα θα υπάρχει εως τον Απρίλιο 2023 «εκτίμησε ο Νομίατρος Σερρών πλήττοντας κυρίως παιδιά κάτω των τριών ετών άλλα και  συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.

Ο Νομίατρος Σερρών μας έδωσε εικόνα και για την κατάσταση με τον covid-19 στο Νομό Σερρών.

Ειδικότερα μας δήλωσε ότι καταγράφονται 500 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση, δηλαδή 80-90 ημερησίως  που εκδηλώνονται με ήπια συμπτώματα και δεν επιβαρύνουν το υγειονομικό σύστημα της χώρας.

Τέλος ο νομίατρος Σερρών εκτίμησε ότι του χρόνου η κατάσταση με τις ιώσεις θα ισορροπήσει και θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα της προ κορωνοϊού εποχής.

 

Δ.Ν.

 

https://sertharros.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.