Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σερρών : Μια δικαιολογημένη ..αδικαιολόγητη αντίδραση


 

 

 

 

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το μπαράζ των τηλεοπτικών εμφανίσεων του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη την επομένη του θανάτου του 11χρονου Βασίλη εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας και των εγκληματικών λαθών  κάποιων .Να πούμε εδώ Η έκρηξη του καυστήρα έκλεισε τον κύκλο μιας σειράς  λαθών και παραλείψεων από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο ( υπάρχει καθυστέρηση 10 μηνών )  . 

Ο δήμαρχος στην προσπάθεια του ( να απαντήσει στον διευθυντή του σχολείου που μόλις λίγες ώρες μετά το έγκλημα ( και εξ αμελείας , είναι έγκλημα )΄Έσπευσε πιθανον για να μείνει εκτος κάδρου ευθυνών  να δείξει τον δήμο ως υπαίτιο)   .Έκανε το ίδιο λάθος με τον διευθυντή .Αποδίδοντας και ο ίδιος ευθύνες σε άλλους .Μην αναμένοντας το πόρισμα των πραγματογνωμόνων και της προανάκρισης του εισαγγελέα .

Όμως η παρέμβαση του  δημάρχου  ήταν δικαιολογημένη .Καθώς όπως ακούγεται  ο ισχυρισμός του  διευθυντή της σχολικής μονάδος οτι ενημέρωσε τον δήμο ήταν ( εν αγνοία του  ) ...¨¨¨ψευδής ¨¨ .Αφού το ένα και μοναδικό έγγραφο που απέστειλε εστάλη στην Διεύθυνση Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαιδευσης και δεν έφτασε ποτέ στον δήμο 

 Η ανακοίνωση της οικογένειας μέσα σε 7 σειρές έδειξε ποιοι έχουν την ευθύνη .Και  όταν υπάρχει ένα νεκρό παιδί δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει μικρη ή μεγάλη

 Η οικογένεια κάνει λόγο για την 

1.  παροιμιώδη ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου

Ο λέβητας μπήκε σε λειτουργία . Ο διευθυντής ρώτησε αν ήταν δοκιμαστική ή πλέον μπήκε κανονικά σε λειτουργία .Το πρώτο  όφειλε να ζητήσει να γίνει παρουσία του υπαλλήλου του δήμου που έχει την ευθύνη της επίβλεψης του έργου

Αν ήταν δοκιμαστική όφειλε να απαιτήσει από αυτούς που τον θέσανε σε λειτουργία να παραμείνουν για όσο χρονικό διάστημα δούλευε ή αυτό να γίνει εκτός λειτουργίας του σχολείου  .'Έγιναν αυτά ????

 Η οικογένεια κάνει λόγο για την 

2. παροιμιώδη ανευθυνότητα  όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών

Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες ??? Οι επιβλέποντες του έργου και ο πολιτικός τους προϊστάμενος που είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  

Ήταν ενήμεροι  για το ότι θα έμπαινε σε λειτουργία ο λέβητας δοκιμαστικά  ????

Οι εκθέσεις που συνέταξαν για την πορεία εκτέλεσης του έργου ( γιατι υπήρχαν πολλές καταγγελίες  κατά την διάρκεια εκτέλεσης ) τι ανέφεραν ??

Διότι το έργο ανάλογα με το ποσοστό εκτέλεσης πληρώνεται και για να πληρωθεί οι επιβλέποντες μηχανικοί του δήμου συντάσσουν εκθέσεις καλής εκτέλεσης  .

 

Η οικογένεια κάνει λόγο

1. για την παροιμιώδη ανευθυνότητα Όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο,

Και εδώ σίγουρα ( εκτός και αν  κάποιος τρίτος άθελα του ή από την άγνοια του  δεν πάτησε κάποιο κουμπί η δεν έκλεισε κάποια βαλβίδα ) πέφτουν οι περισσότερες ευθύνες  .

Επομένως ο δήμαρχος θα μπορούσε , να αναμένει τα πορίσματα και να διατάξει και ΕΔΕ .Ώστε να διερευνηθούν οι οποίες ευθύνες είχαν όσοι υπάλληλοι είχαν εμπλοκή με το έργο . 

Ο δήμος ταυτόχρονα εκτελεί 20,30, 40 έργα , δεν έχει κανείς την απαίτηση από τον δήμαρχο να είναι παρών κάθε μέρα σε όλα τα έργα ούτε κανείς μπορεί να του επιρρίψει την ευθύνη αν κάτι γίνει λάθος ή πάει στραβά σε κάποιο εξ αυτών .Οταν όμως έχουμε τον άδικο θάνατο ενός παιδιού

όλοι έχουν την απαίτηση από τον δήμαρχο ( ως πολιτικό προϊστάμενο ) να κινήσει γη και ουρανό ώστε και οι ένοχοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.