Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σιντικης : Γιώργος Τάτσιος -Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

 


 

 

 

Στο πρόγραμμα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων .Που θα υλοποιήσει η παράταξη του αν οι δημότες την τιμήσουν με την ψήφο τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Σιντικής. Αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Τάτσιος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μωραιτη στο ΤΗΛΕΕΠΙΛΟΓΕΣ .

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε οτι στον δήμο Σιντικής υπάρχουν πολλοί δημότες που θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν  την βοήθεια τους σε αδυνάτους οικονομικά συμπολίτες τους ( θυμίζοντας το πλήθος πολιτών που έσπευσαν να συνδράμουν τις δύο οικογένειες που τα σπίτια τους κάηκαν από την φωτιά ) .

Ως πρώτο βήμα ο κ Τάτσιος τόνισε οτι από την δική του δημοτική αρχή  θα δημιουργηθεί  ένας φορέας ο οποίος θα οργανώσει , θα συντονίζει και κυρίως θα στηρίζει τους εθελοντές ( και τις εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν στον δήμο )

Για να ξεπεραστούν όπως είπε τα γραφειοκρατικά ζητήματα στο θέμα των εράνων και δωρεων  ( για την ενίσχυση συνδημοτών ) .Θα δημιουργηθεί ένα δημοτικό ταμείο αλληλεγγύης. Το οποίο θα επιχορηγείται από τον δήμο αλλά θα μπορεί και όποιος δημότης θέλει να καταθέτει το οποίο χρηματικό ποσό θέλει. Το ταμείο θα λειτουργεί υπο την εποπτεία ανεξάρτητης από τον δήμο επιτροπής. Ώστε να υπάρχει η πλήρη διαφάνεια .

Θα δημιουργηθεί μητρώο  απόρων , ανέργων και ΑΜεΑ  .Ώστε ο δήμος να έχει πλήρη εικονα για να μπορει να προγραμματίζει τις δράσεις στήριξης τους

Ανακοίνωσε την ίδρυση κοινωνικού φροντιστηρίου

και την λειτουργία  κοινωνικού συσσιτίου

Ολα τα παραπάνω συνέχισε ο  κ Τάτσιος απαιτουν την δημιουργια και των καταλληλων υποδομων. Οι οποίες αυτη τη στιγμη είτε δεν υπάρχουν είτε οι υπάρχουσες βρίσκονται σε τραγικη κατάσταση .

Για το που θα βρεθουν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθούν όλες οι παραπάνω δράσεις. Ο  υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε οτι  υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα άλλων δήμων που εδώ και δεκαετίες υλοποιουν παρόμοια προγραμματα με χρηματοδότηση από δικά τους κεφάλαια , την προσφορα εθελοντών και  αξιοποιηση  ευρωπαϊκών προγραμμάτων .

Δεν λέμε κάτι καινούριο τόνισε κλείνοντας ο κ Τάτσιος , θα κάνουμε ( αυτά που στην υπόλοιπη Ελλάδα  είναι  αυτονόητα  ) .Και η παρούσα δημοτική αρχή είτε λόγω αδιαφορίας είτε λόγω ανικανότητας δεν μπόρεσε να υλοποιήσει στα 9 χρόνια που διοικεί τον δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.