Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΝΟΔΕ Σερρών : Ο Παλιός είναι αλλιώς



 
 
Την κατάργηση του προστίμου για τους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και το συμψηφισμό τυχόν καταβληθέντων προστίμων με τρέχουσες ή μελλοντικές φορολογικές τους υποχρεώσεις, ζήτησε με σχετική ερώτηση που απηύθυνε προς τους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό διότι αποσκοπεί «στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ¨
Όπως επεσήμανε στην ερώτησή του ο κ. Λεονταρίδης,έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος του εμβολιασμού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ακόμη καλύτερα συγκριτικά με την εποχή εκείνη (Απρίλιος) που ανεστάλη με υπουργική απόφαση η επιβολή του προστίμου και επιπλέον, αν και έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε, δεν έχει επαναξιολογηθεί η αναγκαιότητα του μέτρου.
Η τελευταία παρατήρηση μάλιστα αποτέλεσε και το σκεπτικό με το οποίο το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική και ακύρωσε την παράταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς ( 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ) .
Συγκεκριμένα :
«Οι σύμβουλοι έκριναν ότι έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα 8 και πλέον μηνών από τη λήψη του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές υγείας και δεν έχει επαναξιολογηθεί «βάσει επίκαιρων, κατά τον χρόνο εκείνο, επιστημονικών και επιδημιολογικών στοιχείων, για την αξία, την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας».
Οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει για την κατάργηση του προστίμου και αναμένουμε από τους αρμόδιους υπουργούς να ανταποκριθούν θετικά στο δίκαιο αυτό αίτημα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.