Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σέρρες : Πρώτη άτυπη συνάντηση για τους Διατελέσαντες Δημάρχους


 

 

 

Την πρώτη άτυπη συνάντησή τους είχαν οι άλλοτε αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι συγκροτούν εδώ και κάποιο καιρό την Τοπική Ένωση Διατελεσάντων Δημάρχων και Κοινοταρχών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Το πρωί της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2022,  οι κύριοι Ρίζος, Σαουλίδης,  Βλάχος και οι κυρίες Χάμαλη και Γκαρέτσα βρέθηκαν στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης, που βρίσκονται στο 2ο όροφο του κτηρίου της πρώην ΤΕΔΚ, ύστερα κι από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την παραχώρηση του εν λόγω χώρου.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η Τοπική Ένωση προέβη και σε αρχαιρεσίες με τον άλλοτε Δήμαρχο Στρυμονικού, Ισαάκ Ρίζο να εκλέγεται στη θέση του Προέδρου, το Στέλιο Σαουλίδη στη θέση του Γραμματέα και τις κυρίες Χάμαλη και Γκαρέτσα στις θέσεις της Ταμία και της Συντονίστριας αντίστοιχα. Ο άλλοτε Δήμαρχος Αλιστράτης, Παναγιώτης Ομιλιάδης ανέλαβε χρέη Αντιπροέδρου της Τοπικής Ένωσης ενώ συνολικά το Σώμα απαρτίζεται από 15 πρώην αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το κλίμα κατά την άτυπη αυτή σύσκεψη ήταν φιλικό με την κουβέντα να περιλαμβάνει κυρίως θέματα που σχετίζονται με τα διαδικαστικά ζητήματα της Ένωσης και την ανταλλαγή απόψεων. Όσον αναφορά στις δράσεις που προγραμματίζονται από την Τοπική Ένωση, αυτές χρονικά παραπέμπονται για μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, καθώς όπως διαμηνύουν τα Μέλη της θέλουν να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει εμπλοκή της Ένωσης και των Μελών της με τις εκλογές (είτε τις Εθνικές είτε της Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Άλλωστε, και στο ίδιο το Καταστατικό της Τοπικής Ένωσης ρητά και με σαφήνεια αναγράφεται ότι όποιος προτίθεται να κατέλθει στον εκλογικό στίβο ως υποψήφιος (είτε Βουλευτής είτε στην Αυτοδιοίκηση) οφείλει και να ενημερώσει τη διοίκηση της Ένωσης αλλά και να παραιτηθεί από τη θέση του επτά μήνες πριν. Ειδάλλως, θα υπάρξει διαγραφή του από τη διοίκηση της Τοπικής Ένωσης Διατελεσάντων Δημάρχων και Κοινοταρχών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.