Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Σύριζα Σερρών : Η σιωπή της Αφροδίτης Σταμπουλή

 


 

Πρώτο θέμα στην πανελλαδική επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες , η κόντρα του Σερραίου βουλευτή του Σύριζα Λευτέρη Αβραμάκη και της βουλευτού της ΝΔ κ Φωτερινης Πιπιλη .Εντύπωση προκαλεί οτι για το θέμα δεν τοποθετήθηκε  η πρώην βουλευτρια του Σύριζα κ Αφροδίτη Σταμπουλη .Η οποια και κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής της θητείας άλλα και σήμερα μάχεται για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στον δημόσιο βιο .

Αλιεύω ένα απόσπασμα της ομιλίας της στην ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018  με θέμα: "Μέτωπο φεμινιστικής δράσης για το τέλος της ανοχής στην έμφυλη βία".

 Ο σεξισμός και οι έμφυλες διακρίσεις ενδημούν στην πολιτική ζωή, παρά την εξ ορισμού αντιπαλότητα της αριστεράς, η οποία, παρά τις διακηρυγμένες προθέσεις της, δεν έχει πετύχει ακόμη την εξαφάνισή τους, έστω και από τις τάξεις της. Η ετοιμότητα των γυναικών να διεκδικήσουν ανυποχώρητα την ισότιμη συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο, όπως και κάθε άλλο τους δικαίωμα, από όποια θέση, προνομιακή ή όχι και αν βρίσκονται και απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση, από όπου κι αν προέρχεται, είναι η μόνη εγγύηση για ένα μέλλον χωρίς ανισότητες και διακρίσεις.

 Η κ Πιπιλη δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των γυναικών ???

 ΥΓ : Εκτος και αν τα όσα υποστήριζε και υποστηρίζει η κ Σταμπουλη αφορούν μόνο τις γυναίκες που ανήκουν ιδεολογικά στον χώρο της Αριστερας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.