Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σερρών : Ο Συριζα το τελευταιο εμπόδιο για την επανεκλογή Χρυσάφη

 


 

 

 Τρίτο και τελευταίο μέρος για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές στον δήμο Σερρών . Θα έχουμε εκλογές δύο ή Κυριακών ή θα τελειώσουν με την πρώτη???

Η Συμμαχία Σερραίων ξεκινά με το 43,64% ( το οποίο με την μείωση του εκλογικού σώματος ) είναι κοντά στο 47%   και καλείται να το διατηρήσει για να κόψει το νήμα από την πρώτη Κυριακή .

Ήδη είναι γνωστά τα ανοίγματα στις άλλες παρατάξεις ( μεταγραφή Χρυσανθίδη ) φήμες για μεταγραφή και άλλων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη Φωτιάδη .Ενώ και για τον Παντελή Χράπα ακούγεται οτι έχει γίνει Σύμμαχος , ενω στα σκαριά βρίσκονται και άλλες προσχωρήσεις από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ .

Βέβαια υπάρχει και η φθορά της εξουσίας  και στην κάλπη θα κριθεί αν οι μεταγραφές θα αναπληρώσουν την δυσαρέσκεια όσων ψήφισαν Συμμαχία το 2019 και δεν θα ξαναψηφίσουν.

Η κ Μητλιάγκα αν και μέχρι στιγμής δεν το έχει παραδεχθεί .Θα προσπαθήσει να πατήσει στο 34,32% της παράταξης Φωτιάδη . Το οποίο είναι μικρότερο αν λάβουμε υπόψιν οτι τα υψηλά ποσοστά του 2019 στον πρώην δήμο Λευκώνα δεν θα επαναληφθούν .Όπως επίσης και οτι η σχεδόν πλήρης ταύτιση ( στα τρια χρόνια ) με την Συμμαχία Σερραίων έχει δυσαρεστήσει αρκετούς .Οπότε χάνει ψήφους από την Συμμαχία Σερραιων παρά μπορεί να ελπίζει οτι θα κερδίσει

Απο κει και μετα θα επιδιώξει να απευθυνθεί στο ακροατήριο που βρίσκεται αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ ( Σύριζα- ΜεΡΑ 25 ) .Αν πείσει  ????

Οι οιωνοί μέχρι στιγμης δεν προδιαθέτουν για επιτυχία  .

Μπορεί να πάρει ένα μέρος  ψηφοφόρων  της παράταξης της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ  ????? ΟΧΙ από την στιγμη που ο Πέτρος Αγγελίδης στηρίζει Τσιμερικα ( τα υπολοιπα εννούνται )

Με αυτα τα δεδομένα θα τολμήσουμε να προβλέψουμε οτι το ¨¨ταβάνι ¨¨ της παράταξης Μητλιάγκα δεν μπορεί να ξεπεράσει το 20% 

Ο τρίτος παίχτης ο κ Γιώργος Τσιμερίκας είναι ο άγνωστος Χ .Καθώς ξεκινά από το μηδέν ( νέα παράταξη ) . Εδώ να θυμίσουμε σε αυτούς που αναφέρουν οτι το 2019 και ο Χρυσάφης ξεκίνησε από το μηδέν  .Τότε υπήρχαν δύο παρατάξεις (Αγγελιδης -Φωτιάδης ) στο τέλος της πολιτικής τους διαδρομής . Και δεν υπήρχε υποψήφιος δήμαρχος προερχόμενος από την γαλάζια πολυκατοικία . 

Ο κ Τσιμερικας λοιπόν καλείται να χτίσει εκλογικο ποσοστο .

Πως ??? 

1. Να διεμβολίσει την παράταξη Χρυσαφη ?? Και άντε την ¨¨τρύπησε ¨¨ θα πρέπει για να ¨¨τις κλέψει ¨¨ τουλάχιστον πάνω από  15 %  

2. Θα μπορέσει να πατήσει στους ψηφοφόρους της παράταξης     Φωτιάδη ?? Μέχρι στιγμής με τα όσα ακούγονται ΝΑΙ .Άλλα κινείται σε χαμηλό ποσοστό .

3. Θα προσελκύσει το εκλογικό σώμα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ . ΝΑΙ άλλα δεν φτάνει 

4. Θα μπει στο σώμα των ψηφοφόρων με αριστερές ιδεολογικές αναφορές .ΟΧΙ  

5. ¨¨Παίζει ¨¨ στους συγγενείς  ( με την γαλάζια πολυκατοικια  ) πολιτικους χώρους ΝΑΙ 

Με όλα τα παραπάνω ο κ Τσιμερικας δύσκολα θα ξεπεράσει το 20%

Θα βάλουμε στην εξίσωση και την κ Παπαφωτιου η οποία επανειλημμένως έχει δηλώσει οτι θα  είναι υποψήφια και το 2023 .Αν κ Παπαφωτιου περάσει την πόρτα του πρωτοδικείου  θα είναι μια καλή Σύμμαχος της παράταξης Χρυσαφη. Καθώς θα κοντύνει Μηλτιαγκα - Τσιμερικα 

Τι λοιπόν θα γίνει .

Το κλειδί των εκλογών βρίσκεται στην Σερραϊκή Συριζαιικη πολυκατοικία .Αν οι σύντροφοι καταφέρουν να βρουν πρόσωπο αναγνωρισιμο στην Σερραικη αυτοδιοικητικη Ιερουσαλημ και κάνουν ένα ψηφοδέλτιο που θα προσπαθήσει να καταγράψει στην κάλπη το εκλογικό ποσοστό του Συριζα , τοτε οι εκλογές θα κριθουν σίγουρα την Β Κυριακη οπου πιθανότατα ο στηριζόμενος από τον Συριζα υποψήφιος θα είναι παρων  .Αν δεν υπάρξει ψηφοδέλτιο Συριζα με τις προυποθέσεις που γράψαμε θα έχουμε εκλογές μια και έξω . Με νικητή αυτόν που είναι ήδη πιο έτοιμος από όλους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.