Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σέρρες: Μια «κίτρινη καρδιά» άναψε για τους ανθρώπους που κρατούν την πόλη καθαρή


H κίτρινη καρδιά της «Καθαρής Εβδομάδας» άναψε, μετά τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής και στις Σέρρες, στην Πλατεία Κρονίου.

Την κίτρινη καρδιά άναψαν μαζί ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Σερραίος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης, που είναι ο πρεσβευτής της πρωτοβουλίας, της καμπάνιας αφύπνισης «Καθαρή Εβδομάδα», την οποία υλοποιεί για δεύτερη χρονιά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τη στήριξη της εταιρείας Kärcher Greece προς τιμήν των ανθρώπων της καθαριότητας.

Η κίτρινη καρδιά είναι το σήμα κατατεθέν της δράσης συμβολίζοντας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σε όσους ασκούν το επάγγελμα της καθαριότητας.  Οι Σέρρες ήταν μία από τις τρεις πόλεις που ταξίδεψε και άναψε η κίτρινη καρδιά της καμπάνιας «Καθαρή Εβδομάδα».

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πλατεία Κρονίου όπου βρισκόταν ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος κάλεσε  τους ακολούθους του να πουν το δικό τους «Ευχαριστώ» στους ανθρώπους της καθαριότητας μέσα από το site της πρωτοβουλίας katharievdomada.gr πατώντας στη μεγάλη κίτρινη καρδιά, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής αλλά και εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Σερρών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ για αυτήν την εκδήλωση και βέβαια πολύ χαρούμενος που είμαι στην πόλη μου και νομίζω ότι βοήθησα να έρθει η καρδιά εδώ. Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση και είναι υπέροχο αυτό το μήνυμα. Το να πεις ένα ευχαριστώ, ειλικρινές, μέσα από την καρδιά σου στους ανθρώπους οι οποίοι βοηθούν στο να είναι ο τόπος που ζούμε καθαρός» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε ότι αυτή η κίτρινη καρδιά είναι αφιερωμένη στους ήρωες της καθημερινότητας, στους ήρωες της καθαριότητας. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καρακολίδης ευχαρίστησε τους ανθρώπους της καθαριότητας για την προσφορά τους ενώ ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Μιλτιάδης Πανάγος τόνισε ότι αυτή εκδήλωση χαροποίησε τους συναδέλφους του οι οποίοι εργάζονται με δύσκολες καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο για να διατηρούν καθαρό το Δήμο Σερρών.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο κέντρο του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου  φωταγωγήθηκε η πρώτη κίτρινη καρδιά της καμπάνιας, η δεύτερη καρδιά άναψε στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη και η τρίτη στην Πλατεία Κρονίου στις Σέρρες. Για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τον Δήμο Σερρών η αναγνώριση της συνεισφοράς των ανθρώπων της καθαριότητας και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το τεράστιο έργο που επιτελούν αποτελούν αξία προτεραιότητας.

 https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.