Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΚΕΔΗΣ : Λεφτά δεν υπάρχουν για τον πολιτιστικό τουρισμό

 


 

Για το θέμα της μη χρηματοδότησης ( απο της ΚΕΔΗΣ ) της 

εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιας» Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών.Επανέρχεται ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής

 

 

 

 

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κΤΕΡΖΗ

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου. Διοργανωτές ο Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιας» Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών.
Η εκδήλωση περιελάμβανε:


 α) Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών από την περιοχή του Ν. Σερρών και του Ν. Έβρου. 


β) Παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός» με έμφαση στην ειδίκευση: «Σπουδές στο Χορό», του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Γουλιμάρη, Καθηγητή του τμήματος.


γ) Κεντρική παραδοσιακή βραδιά - γλέντι.


δ) Περιήγηση και επισκέψεις σε λαογραφικά μουσεία, στα φυσικά, ιστορικά, θρησκευτικά κ.α αξιοθέατα της πόλης και του Νομού Σερρών.


ε) Συνάντηση δασκάλων χορού, μελών χορευτικών και πολιτιστικών σχημάτων και μουσικών.


Στην περιοχή, το διήμερο, με αφορμή το παραπάνω γεγονός, υπήρξαν 383 κρατήσεις, ενώ το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, ήρθαν για μονοήμερη επίσκεψη και συμμετοχή στην κεντρική βραδιά, επιπλέον 62 άτομα. Συμμετοχές από Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, από Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή είναι ενδεικτικές της δυναμικής της προσπάθειας. 


Αντιλαμβάνεται κανείς τα πολλαπλά οφέλη αυτής της εκδήλωσης. Ο Ελληνικός χορός και η παραδοσιακή μουσική, ως αιτία και αφορμή να διαφημιστεί ο τόπος μας. Οι επισκέψεις στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Σερρών, στην Κερκίνη, στα Οχυρά, στα λαογραφικά μουσεία, στο εμπορικό κέντρο και τις επιχειρήσεις εστίασης, άφησαν άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, καθιστώντας τους πρεσβευτές του τόπου μας. Τα οικονομικά οφέλη; όλα τα έξοδα διαμονής , διατροφής κ.λ.π., καλύπτονταν από τους συμμετέχοντες.  
Δυστυχώς η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αρνήθηκαν το αίτημα συνδιοργάνωσης, το οποίο τα προέβλεπε και τα περιέγραφε όλα. Την ίδια περίοδο και όλο το περασμένο διάστημα χρηματοδότησαν το σύνολο των αιτημάτων που δέχθηκαν. Έτσι στέρησαν  τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα άτομα να παραβρεθούν.
Πολιτιστικός τουρισμός λέγεται και γράφεται, εξωστρέφεια. Δε χρειάζεται ερμηνεία και ανάλυση, είναι απλό!!!
Ο Πολιτισμός της ψυχής είναι η ψυχή του Πολιτισμού, δύο λέξεις ξένες με την «Πολιτική»…  
                                                                                                   
                                                                                                Με τιμή

                                                                                           Βασίλης Τερζής 

2 σχόλια:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.